Ruská média komentují neúčast prezidenta Zemana na vojenské přehlídce v Moskvě

Zprávu o tom, že se prezident Miloš Zeman nezúčastní vojenské přehlídky na Rudém náměstí v Moskvě, zaznamenala všechna hlavní ruská média. Ta sledovala i spory kolem Zemanovy cesty na oslavy konce 2. světové války a jejího financování. V době vojenské přehlídky se prezident Zeman setká se slovenským premiérem Robertem Ficem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman | Foto: David Sedlecký, CC BY-SA 4.0

Internetový zpravodajský portál lenta.ru napsal, že na českého prezidenta známého svými proruskými názory padla lavina kritiky hned poté, co oznámil své rozhodnutí odjet na oslavy do Moskvy.

Zeman to vysvětlil tím, že jede uctít památku obětí těch, kteří osvobozovali Československo, nikoli podpořit Putinovu politiku.

Prezident Zeman se vojenské přehlídky v Moskvě nezúčastní

Číst článek

V diskuzích k článku se objevují různé otázky. „A co tedy bude Miloš Zeman v Moskvě dělat? To se k přehlídce otočí zády a bude dělat, že ji nevidí?“ napsal jeden z diskutujících.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme