Policie v Ústí nad Labem zatkla celoevropsky hledaného útočníka

Česká policie v pátek v Ústí nad Labem zadržela osmadvacetiletého Albánce. Informoval o tom německý list Berliner Morgenpost. Muž měl o víkendu zabít Izraelce v centru Berlína. Mluvčí policejního prezidia David Schön potvrdil, že policie dopadla osobu, na kterou byl vypsaný evropský zatykač.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie ČR. Ilustrační foto

Policie ČR. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

„Zásahová jednotka ústeckého kraje provedla zadržení osoby, na kterou byl vydán evropský zatýkací rozkaz. Jedná se o občana třetího státu, který je podezřelý z vraždy. Na zadržení se podíleli i pátrači z odboru pátrání úřadu kriminální služby a vyšetřování policejního prezidia,“ řekl Schön.

Zadržený Albánec nyní podle Berliner Morgenpost čeká ve vazbě na vydání. Motiv činu zůstává nejasný.

Německá média už dříve psala, že Izraelec před smrtí žádal berlínské velvyslanectví své země o pomoc s návratem do vlasti. Minulý pátek prý kontaktoval ambasádu s žádostí o finanční prostředky na nákup letenky.

O jídlo a přístřeší podle médií prosil tentýž den i místní židovskou obec, na smluvenou večeři ale už nedorazil.

ČTK, Michaela Široká Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme