GP Číny ovládl tým Mercedes. Hamilton vyhrál před Rosbergem

Brit Lewis Hamilton ze stáje Mercedes obhájil loňské vítězství ve Velké ceně Číny MS Formule 1. Úřadující mistr světa udržel první místo z kvalifikace a dojel do cíle před týmovým kolegou Nicem Rosbergem. Třetí dojel vítěz z Malajsie Sebastian Vettel s Ferrari.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První Hamilton, druhý Rosberg. Začínající sezoně F1 znovu vládnou vozy týmu Mercedes

První Hamilton, druhý Rosberg. Začínající sezoně F1 znovu vládnou vozy týmu Mercedes | Zdroj: Reuters

Po vítězství v kvalifikaci udržel Lewis Hamilton první místo i po startu Velké ceny Číny a začal si budovat náskok. S mírným odstupem ho následoval kolega z Mercedesu Nico Rosberg, na kterého dotíraly oba vozy Ferrari.

Hlavně v druhé polovině závodu vypsaného na 56 kol se ale ukázala dominance Mercedesu v letošní sezoně. Po druhých zastávkách v boxech nabral Sebastian Vettel více než desetisekundovou ztrátu následován Kimim Räikkönenem.

Po 305 kilometrech závodu slavil Lewis Hamilton své druhé vítězství ze tří letošních závodů a upevnil si vedení v seriálu, ve kterém má už 68 bodů a desetibodový náskok na vítěze z Malajsie Vettela. Na stupních vítězů se 30letý Brit umístil už podesáté v řadě.

Sedm desetin za Hamiltonem přejel cílovou čáru v Šanghaji Nico Rosberg následovaný dvojicí rudých Ferrari. Malé rozdíly v cíli ale způsobil výjezd zpomalovacího vozu v posledních kolech.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme