Lsti, podvody, boj o moc a láska. Začíná nová řada seriálu Hra o trůny

Miliony fanoušků na celém světě se dnes dočkají. V noci startuje pátá řada kultovního seriálu Hra o trůny. České vysílání bude poprvé souběžné s vysíláním v Americe.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ze seriálu Hra o trůny

Ze seriálu Hra o trůny | Foto: HBO

Zrady a vraždy. Touha po moci. A na druhé straně ušlechtilost a cit. Osnova prvních čtyř řad zůstává i v té páté. Podle autorů je dosud nejvýbušnější a nejkrvavější.

„Je pro HBO dosud nejúspěšnější vůbec. Jak už to u Hry o trůny bývá, dobro nezůstane nepotrestáno a i v pátém pokračování nás autor něčím překvapí,“ říká Vendula Hladká z televize HBO Europe.

Přehrát

00:00 / 00:00

O novou řadu seriálu Hra o trůny se zajímal Tomáš Pilát

Pokračování znovu nabídne velkolepé bojové scény i dojemné okamžiky v působivých dekoracích. A spoustu různých postav. Podle Venduly Hladké se diváci s některými z nich už dobře znají. Přešly totiž z předcházejících řad.

„Přecházejí ti, co přežili, a poznáme nové. Během prvních tří epizod nám seriál nabídne nové hvězdy a uvidíme, kdo přežije pátou řadu.“

I Hru o trůny trápí internetové pirátství. Jde ruku v ruce s celosvětovým úspěchem, přiznává Vendula Hladká.

„Myslím, že historicky je Hra o trůny celosvětově nejstahovanější seriál všech dob. Takže bohužel ano.“

Premiéry nových dílů bude televize HBO vysílat vždy v pondělí od osmi hodin večer. Pro netrpělivé fandy ale připravila ještě jednu novinku. Každou část poprvé odvysílá už v noci z neděle na pondělí, souběžně s americkou premiérou. Skalní fanoušci Hry o trůny si budou moci zapnout televizi už ve tři hodiny ráno.

Hra o trůny | Foto: Český rozhlas

Tomáš Pilát, Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme