Basketbalistky ZVVZ USK Praha poprvé v historii vyhrály Evropskou ligu

Basketbalistky ZVVZ USK Praha dosáhly obrovského úspěchu, když vyhrály Evropskou ligu. Ve finále si v pražské hale Královka poradily s ruským Jekatěrinburgem 72:68 a radují se z prestižní klubové trofeje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistky ZVVZ USK Praha se radují z vítězství v Eurolize

Basketbalistky ZVVZ USK Praha se radují z vítězství v Eurolize | Zdroj: ČTK

Už semifinálová výhra nad Fenerbahce naznačila, že pražské basketbalistky mají dobrou formu a ani proti ruskému gigantu nebudou bez šancí na úspěch.

Od úvodních minut také tahaly za delší konec provazu a prakticky po celé utkání byly ve vedení. Už na začátku druhé čtvrtiny měly devítibodový náskok, ale v poločase vedly pouze o čtyři body.

Do druhého poločasu ale vstoupily basketbalistky USK koncentrovaně a zejména v defenzivě hrály velice dobře. Postupně tak navyšovaly náskok, který byl před začátkem poslední části desetibodový.

V závěrečné čtvrtině pokračoval český tým ve výborném výkonu, a udržoval si dostatečný náskok. V závěru zápasu se ale basketbalistky Jekatěrinburgu přeci jenom nadechly k náporu a snížily až na rozdíl dvou bodů.

Víc jim ale hráčky USK nedovolily, v závěru udržela pevné nervy Veselá, která proměnila trestné hody, a na vyrovnání už rusky neměly čas.

Euroliga basketbalistek - finále

ZVVZ USK Praha - Jekatěrinburg 72:68 (17:12, 32:28, 50:40)
Nejvíce bodů: Robinsonová 24, Vaughnová 18, Petrovičová 13, Veselá 11 - Parkerová 27, Grudaová 19, Torrensová 12. Fauly: 22:17. Trestné hody: 8/5 - 20/15. Trojky: 5:1. Doskoky: 34:41.

Basketbalistky ZVVZ USK Praha se radují z vítězství v Eurolize | Foto: ČTK

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme