Do čela baráže se posunuli hokejisté Chomutova, Olomouc přeskočila Slavii

Hokejisté pražské Slavie nezvládli utkání v Olomouci a z prvního místa v baráži spadli až na třetí, nepostupovou příčku. Do čela se posunul Chomutov, který jasně vyhrál na ledě Českých Budějovic.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Chomutova se vítězstvím v Českých Budějovicích posunuli do čela baráže

Hokejisté Chomutova se vítězstvím v Českých Budějovicích posunuli do čela baráže | Zdroj: ČTK

Po bezbrankové první třetině otevřel skóre zápasu v Českých Budějovicích hostující Gajovský, který jel společně s Hovorkou na osamoceného brankáře Gábu a s trochou štěstí ho překonal. Gól musel ale posvětit videorozhodčí.

Ve třetí třetině se nejdříve po přihrávce Růžičky zpoza branky prosadil Květoň a vzápětí zvýšil už na rozdíl tří gólů tvrdou střelou od modré čáry Kaše.

Skóre utkání pak uzavřel po samostatném úniku Růžička, který si kromě vstřeleného gólu připsal i dvě asistence. Čisté konto pak mohl oslavit v chomutovské brance gólman Kopřiva.

Skóre zápasu v Olomouci otevřel v závěru první třetiny Kucharczyk, když zakončil pohlednou kombinaci Staňka s Knotkem.

V polovině utkání zvýšil na rozdíl dvou gólů Rachůnek, který se nejlépe zorientoval před brankou Slavie, kam bekhendem nahodil puk Marosz. Slavia zdramatizovala utkání hned v úvodu třetí třetiny.

Jaromír Jágr zůstává na Floridě, s klubem prodloužil smlouvu o jeden rok

Číst článek

Při vyloučení Knotka se střelou z prostoru kruhů na vhazování prosadil Vlasák. Vzápětí měl na hokejce vyrovnání Kolář, ale branku Vošvrdy netrefil. Na druhé straně se Furch vytáhl při úniku Marosze.

Skóre pak nezměnil ani Sklenář, kterého nejdříve v samostatném nájezdu vychytal Vošvrda a při power play Slavie mířil útočník červenobílých nad branku Olomouce.

9. kolo baráže o hokejovou extraligu

HC Olomouc - HC Slavia Praha 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Kucharczyk (Knotek, Staněk), 31. T. Rachůnek (Marosz) - 43. Vlasák (Bednář, Sklenář). Rozhodčí: Hejduk, Hodek - Blaha, Špůr. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 4031.

ČEZ Motor České Budějovice - Piráti Chomutov 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 31. Gajovský (Hovorka), 48. D. Květoň (V. Růžička ml., J. Drtina), 49. O. Kaše (Rýgl, V. Růžička ml.), 56. V. Růžička ml. (Rutta, Skinner). Rozhodčí: Homola, Pešina - Charvát, J. Svoboda. Vyloučení: 6:5, navíc McGregor (Chomutov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6018.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme