Doma se vyhrává. Basketbalistky USK napodobily úspěch z MS

Domácí pořadatelství významných akcí českým basketbalistkám jednoznačně svědčí. Potvrdily to hráčky ZVVZ USK nečekaným triumfem v Eurolize. V hale Královka zdolaly největšího favorita, ruský Jekatěrinburg 72:68, a před vlastními fanoušky tak mohly poprvé v historii klubu zvednout nad hlavu nejprestižnější klubovou trofej v Evropě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zaplněná Královka hnala ZVVZ USK k historickému úspěchu v Eurolize

Zaplněná Královka hnala ZVVZ USK k historickému úspěchu v Eurolize | Foto: Michal Jurman

„Napadlo mě, že je to bomba, úžasné. Vůbec jsem nevěděla, co mám říct a dělat,“ popisovala poslední sekundy napínavého finále proti ruským favoritkám Ilona Burgrová, která z pozice kapitánky dovedla svůj klub k historickému triumfu.

Přihlížela mu zaplněná letenská hala Královka, která se nezalekla ani ohlušujícího řevu organizovaných ruských fanoušků. Ti spustili naplno už před zápasem, na který neváhali do Prahy ve velkém přijet.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalistkám USK pomohla k triumfu v Eurolize i skvělá atmosféra v hale Královka. Hráčky USK napodobily úspěch z roku 2010

„Je to naše rarita v Česku. Když hrajeme doma, tak se vždycky vyhraje,“ naráží autorka 11 bodů ve finále Jana Veselá na domácí mistrovství světa 2010, na kterém v Karlových Varech společně s Burgrovou vybojovaly stříbrné medaile.

„Jsou to dvě různé soutěže. Jedno já nároďák, druhý klubový titul. Oboje cením hodně moc,“ zůstala nestranná nyní už trojnásobná vítězka prestižní Euroligy Jana Veselá.

Oslava bude velká, je to super, zářila basketbalistka USK Veselá

Číst článek

Oba zmíněné úspěchy byly podobně nečekané. V letošním Final Four byl ZVVZ USK Praha jednoznačně týmem s nejmenším rozpočtem i ambicemi. Přesto dokázal podobně jako před pěti lety reprezentace týmovostí přehrát papírově mnohem silnější soupeře.

„Stále pro mě asi bude víc stříbrná medaile, i když tohle je bomba. Myslím, že už to asi nezapakujeme nebo to bude hodně těžké,“ vyhlíží Ilona Burgrová už pomalu další basketbalové cíle, jejichž splnění se nyní zdá možná hodně obtížné. Finále Euroligy ale ukázalo, že nejsou nemožné.

 

Závěr finále Euroligy basketbalistek mezi ZVVZ USK Praha a UMMC Jekatěrinburg. Důležité trestné hody Jany Veselé a ná...

Posted by S mikrofonem za sportem on 12. duben 2015

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme