Šarmantní osobnost 2014: Cenu Dvojky převzala Tereza Kostková

13. duben 2015

Usměvavá moderátorka Tereza Kostková získala v rámci vyhlášení ankety Šarmantní osobnost roku 2014 zvláštní cenu Dvojky. V zaplněném sále královéhradecké filharmonie ji přijala z rukou šéfedaktora Českého rozhlasu Dvojky Miroslava Dittricha.

Celkovým vítězem 19. ročníku ankety Českého rozhlasu Šarmantní osobnost se stal houslista Pavel Šporcl a hlavní cenu Zlaté slunce přezval z rukou náměstka generálního ředitele Českého rozhlasu Jana Mengera.

Co jméno, to pojem

Do Hradce přijeli i další nominovaní: kardiochirurg Jan Pirk, oceněná Tereza Kostková, Jan Přeučil, Kateřina Brožová a zpěvák Laďa Kerndl. Ten u příležitosti svých 70. narozenin obdržel od ředitele Českého rozhlasu Hradec Králové a Českého rozhlasu Pardubice Pavla Kudrny mimořádnou Cenu Šarmu.

Šéfredaktor Českého rozhlasu Dvojka Miroslav Dittrich pak udělil zvláštní cenu Dvojky herečce Tereze Kostkové. Ta na Dvojce moderuje hudební pořad Dvanáct ve dvanáct.

V éteru i ve videu

Zábavný program jste mohli i letos sledovat v přímém rozhlasovém přenosu na stanicích Český rozhlas Dvojka, Český rozhlas Hradec Králové a Český rozhlas Pardubice, anebo živě ve videopřenosu na portálu YouTube.

Smyslem ankety je hledat a oceňovat charismatické osobnosti. Vznikla v královéhradeckém rozhlase v roce 1996.

Vítězi předchozích ročníků se na základě hlasování posluchačů stali například Marek Eben, Zdeněk Svěrák, Zdeněk Troška, Marie Rottrová, Jiřina Jirásková, Karel Gott, Eliška Balzerová, Hana Maciuchová a další.

autoři: Jakub Hritz , Tereza Kostková
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka