Nejlepším sportovcem Karlovarského kraje se stal akrobatický pilot Petr Kopfstein

13. duben 2015

Již po čtrnácté byla vyhlášena anketa Sportovec roku Karlovarského kraje. Slavnostním večerem v hotelu Richmond provázel moderátor Jan Smetana. Cenu hejtmana Karlovarského kraje si nakonec odnesl letecký akrobat Petr Kopfstein.

Návrhy na ocenění mohly zasílat všechny regionální sportovní organizace do konce února. Celkem bylo nominováno 79 jednotlivců a 22 kolektivů.

Anketu hodnotila komise pro tělovýchovu a sport při Radě Karlovarského kraje, která vybrala 22 nejlepších sportovců a 6 nejúspěšnějších kolektivů.

Sportovní legendou regionu se stal Zdeněk Makoň, který hrál aktivně nejen lední hokej, ale věnoval se i trenérství mládeže v Baníku Sokolov. Jeho vášní se stala silniční cyklistika. V době, kdy mu bylo 74 let, byl na světě čtvrtým nejrychlejším cyklistou ve své kategorii. Jeho zájem se promítl i do pracovní činnosti. Dnes vlastní cyklistickou prodejnu se servisem.

Vítězové kategorií Trenéři, Osobnost – legenda – funkcionář a Nejlepší sportovec Karlovarského kraje se navíc mohli radovat z bezplatného pronájmu vozu na půl roku.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio