Lesní požár na Sibiři prý ohrožuje armádní raketový objekt

Mohutné požáry sužují řadu míst na ruské Sibiři. V Chakaské autonomní republice plameny usmrtily 23 lidí a dalších 905 museli zdravotníci ošetřit. V Amurské oblasti na Dálném východě vyhlásily úřady kvůli lesním požárům kalamitní stav a u města Čita v Zabajkalsku plameny ohrožují raketový a dělostřelecký objekt armády.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U města Čita v Zabajkalsku plameny podle médií ohrožují raketový a dělostřelecký objekt armády

U města Čita v Zabajkalsku plameny podle médií ohrožují raketový a dělostřelecký objekt armády | Zdroj: Reuters

Vojáci popřeli zprávy o explozích munice, vystrašení obyvatelé ale odjíždějí do bezpečí. Do hašení požárů se zapojily vrtulníky a speciální letouny, pomáhají také vojáci.

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že v Zabajkalském kraji se požár způsobený vypalováním suché trávy dostal k vojenskému skladu u obce Lesnoj gorodok v Čitském okrese.

Důrazně však odmítlo, že by oheň zachvátil objekty s municí, natož aby došlo k nějakým explozím.

Plameny se do areálu dostaly přes porost v blízkosti zóny skladů, ale už se je prý podařilo lokalizovat. Požár skladů nehrozí, tvrdí ministerstvo.

V Amurské oblasti na ruském Dálném východě vyhlásily úřady kalamitní stav, protože v regionu zuří 60 požárů na celkové ploše 12.000 hektarů.

Jejich příčinou je kromě jarního vypalování trávy i neopatrné nakládání s ohněm v lesích, uvedl TASS.

Lesní požáry v Chakaské autonomní republice na jihu Sibiře | Foto: Reuters

Zvětšit mapu

ČTK, Ondřej Himmer, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme