Odvolací soud zrušil trest 18 let vězení lékaři Bartákovi

Odvolací soud zrušil trest 18 let vězení za vraždy, které údajně z věznice plánoval odsouzený lékař Jaroslav Barták. Podle informací ČRo prvoinstanční soud neprovedl všechny důkazy, a tak odvolací senát případ vrátil Krajskému soudu v Liberci k novému projednání. Rozsudek v neveřejném jednání padl minulý čtvrtek, potvrdil bez dalších podrobností mluvčí vrchního soudu Jan Fořt.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lékař Jaroslav Barták u soudu 2. prosince 2014

Lékař Jaroslav Barták u soudu 2. prosince 2014 | Zdroj: ČTK

V liberecké věznici se Barták podle obžaloby domluvil se spoluvězněm na zavraždění tří lidí, se kterými si tak chtěl z různých důvodů vyřídit osobní spory.

Mělo jít o bývalého šéfa vojenské tajné služby Andora Šándora, advokáta Oldřicha Choděru a kněze Eugena Freimanna.

Například Šándora chtěl prý nechat ubodat v pražském metru kvůli tomu, že se postaral o Bartákovo vyloučení z elitního Lvího klubu.

Podle původního verdiktu chtěl Barták také získat od svých obětí desítky milionů korun na útěk z vězení. V Polsku si prý plánoval najmout vrtulník, aby mohl odletět do Běloruska a tam požádat o politický azyl.

Barták se podle svých slov cítí nevinný. Je prý obětí, stejně jako v kauze asistentek. Obvinění označil za intriky spoluvězňů.

Barták si v současné době odpykává 12letý trest vězení za znásilňování a vydírání svých asistentek, za mřížemi už strávil tři roky. Tohoto trestu se verdikt odvolacího soudu netýká.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme