Peroutka psal i horší věci o Hitlerovi, řekl Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman stále nemá článek Hitler je gentleman, který připsal Ferdinandu Peroutkovi. Pokud se článek nenajde, Zeman se prý omluví. Řekl to při dnešní návštěvě Mariánských lázní a dodal, že Peroutka napsal v době okupace ještě horší věci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman při setkání s občany v Mariánských Lázních.

Prezident Miloš Zeman při setkání s občany v Mariánských Lázních. | Zdroj: ČTK

„Jsou tam i články, které se týkají tzv. nové české ústavy, za kterou Ferdinand Peroutka považoval výnos říšského kancléře a vůdce Adolfa Hitlera o zřízení protektorátu a také proslovy říšského protektora Konstantina von Neuratha,“ uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, který po Peroutkově textu pátrá už několik týdnů.

„Což si myslím, že je zcela nepřijatelná záležitost a mnohem horší, než zmíněný článek Hitler je gentleman.“

„Bezpochyby platí to, že Ferdinand Peroutka za období 2. republiky a v období protektorátu, než byl definitivně zatčen na počátku 2. světové války selhal,“ řekl prezidentův mluvčí.

Jiří Ovčáček chce výsledky svého hledání zveřejnit v červnu. "Příští týden začneme postupně zveřejňovat kontroverzní články F. Peroutky z druhé republiky a počátku protektorátu."

Ferdinand Peroutka | Foto: Český rozhlas

Prezident Zeman chce pomoci zadlužené obci Prameny. Promluví s ruskými investory

Číst článek

ČTK, Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme