Miloš Říha starší skončil, pardubické hokejisty povede nová trenérská dvojice

14. duben 2015

Vedení pardubického hokejového klubu oznámilo první změny pro novou sezonu. Jasno už je o nové trenérské dvojici. V pozici hlavního kouče bude Miloš Říha mladší. Ten u týmu po dvě sezony působil v pozici asistenta. Tým přebírá po svém otci Miloš Říhovi starším.

Novým druhým trenérem bude Václav Baďouček, který trénoval v Karlových Varech, Znojmě a naposledy v Mostě.

O trenérské změně se v posledních dnech spekulovalo hodně a nakonec se původní zprávy ukázaly jako správné. Miloš Říha starší u týmu skončil, na jeho pozici hlavního kouče přichází jeho syn Miloš Říha mladší. Ten Pardubice zná, byl tu v minulých dvou sezonách.

Na svou novou roli se Říha mladší těší a dodává: „Pocity jsou pozitivní. Já jsem vždycky chtěl dosáhnout tohoto cíle. Chtěl jsem trénovat v extralize. Je to pro mě na jednu stranu velká šance a je to velká výzva, ale taky je to obrovská zodpovědnost.“

Oba Říhové byli na lavičce v minulé sezoně. Taktiku a zápasy probírali hodně jak na stadionu, tak i doma. O nabídce trénovat pardubický tým ale Říha mladší s otcem příliš nemluvil. „Řešili jsme to minimálně, protože on po sezoně odcestoval pryč, takže jsme moc příležitostí k tomu to probírat neměli. Já myslím, že tam nebylo moc co rozmýšlet. Já jsem byl rozhodnutý hned, “ říká Říha mladší.

Pardubice potřebují vylepšit výsledky z posledních sezon

Tým třikrát nepřekročil hranici čtvrtfinále, v jednom případě se do něj dokonce ani nedostal. A nový kouč svou představu co zlepšit má. Hlavní teď bude dokončit sestavování týmu.

„Já představu mám úplně jednoznačnou, co se týče toho časového horizontu i co se týče tréninkového plánu i co se týče hry. Teď bude důležité doplnit mužstvo, dodělat kádr, dodělat realizační tým. Potom se to od toho bude všechno odvíjet,“ upřesnil Miloš Říha mladší.

Čtěte také

Pardubice byly i v minulé sezoně nejnavštěvovanějším celkem extraligy, ale fanoušci už by se rádi dočkali lepšího umístění.

„My budeme chtít pracovat na jednotlivých vizích, postupných cílech. Musíme si stanovovat ty cíle tak, aby nás dovedly k nějakému úspěchu. Otázka je, co bude úspěchem po těch třech sezonách, které příliš úspěšné nebyly. Já jsem tady poslední dva roky byl. Myslím si, že vím, co je potřeba změnit. Budeme chtít spolupracovat týmově na všech frontách v tom klubu tak, aby nás to k tomu úspěchu zavedlo,“ říká o svém angažmá nový trenér pardubických hokejistů Miloš Říha mladší.

autor: gut
Spustit audio