Putin je nejvlivnější osobností světa, rozhodli čtenáři časopisu Time

Ruský prezident Vladimir Putin je podle čtenářů amerického časopisu Time nejvlivnější osobností planety. V žebříčku stovky osobností za sebou nechal například i šéfa Bílého domu. V první pětici je Putin obklopen dámskou společností, a v první desítce je dokonce jediným z profesionálních politiků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimir Putin.jpg

Vladimir Putin.jpg | Foto: Wikimedia Commons

Velmi těsně za ruským prezidentem skončila jihokorejská raperka CL z kapely 2NE1. Tato 23letá zpěvačka, tanečnice a textařka je v Jižní Koreji velmi populární.

Hned po ní dostala nejvíc hlasů americká zpěvačka Lady Gaga, její kolegyně z Barbadosu Rihanna a popová zpěvačka Taylor Swift.

Vladimir Putin je jediný profesionální politik, který se probojoval do první desítky. Mimo jiné je v ní také duchovní vůdce dalajlama, držitelka Nobelovy ceny, Pákistánka Malalaj Júsufzaiová, nebo papež František.

Až na 11. místě je americký prezident Barack Obama.

Malalaj Júsufzaiová | Foto: Reuters

Německá kancléřka Angela Merkelová je podle čtenářů časopisu Time 25. nejvlivnější osoba na světě, o několik setin procenta ji předběhl syrský prezident Bašár Asad.

Americký magazín vybírá pořadí vlivných osobností sám. Čtenářská anketa je pouze předzvěstí slavného seznamu, který zveřejní redakce časopisu už tento čtvrtek.

Výběr nejvýznamnějších umělců, sportovců, politiků a podnikatelů je už tradičně dlouho dopředu očekávanou událostí. Dostat se do takového seznamu je velmi prestižní položka v životopisu.

Výběr se týká lidí, kteří nějakým způsobem ovlivňují společnost ať už z pozitivního, nebo negativního hlediska. V seznamu se tak často objevují i kontroverzní osobnosti.

Papež František se dočká muzikálu o svém životě | Foto: Reuters

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme