Místopředseda FAČR Berbr chce trest pro Baroše. Nejde o nátlak, tvrdí mluvčí svazu

Místopředseda fotbalové asociace Roman Berbr podal podle deníku Sport podnět k disciplinárnímu řízení a zároveň i potrestání ostravského útočníka Milana Baroše, který kritizoval dění v českém fotbale. Berbr měl mimo svoje pravomoce navrhnout disciplinární komisi i okamžité zastavení fotbalové činnosti útočníka Baníku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš během tréninku

Milan Baroš během tréninku | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Podávám tímto oficiálně podnět k zahájení disciplinárního řízení proti hráči Baníku Ostrava Milanu Barošovi,“ začíná e-mail místopředsedy FAČR Romana Berbra předsedovi disciplinární komise Bačkovi, který zveřejnil deník Sport.

V dalším textu žádá, aby disciplinární komise „okamžitě zastavila hráči činnost a zahájila vyšetřování.“

Místopředseda FAČR takto zareagoval na výroky Milana Baroše na Twitteru po domácí prohře Baníku s Plzní. Útočník ostravského klubu přirovnal český fotbal k žumpě.

„Podnět směrem k disciplinární komisi FAČR na prošetření výroků Milana Baroše rozhodně neznamená snahu o ovlivnění do jejího rozhodnutí. Bylo to vytrženo z kontextu,“ vysvětluje mluvčí Fotbalové asociace ČR Ondřej Lípa.

„Jediný zájem je, aby disciplinární komise důsledně prošetřila všechny výroky, jak narážky na korupci a výzvy k revoluci proti vedení asociaci, tak ty ostatní,“ dodává.

Řešit se bude i únik e-mailové komunikace mezi funkcionáři svazu. „Je to podnět k tomu, abychom situaci prošetřili, vyhodnotili a vyvodili z ní důsledky,“ nastínil další postup Ondřej Lípa.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme