Tvůrci Kanceláře Blaník: Bavíme i samotné lobbisty

14. duben 2015

„Vlastně se ukazuje, že i přesto, že my se v tom prostředí nepohybujeme, tak je natolik věrně zobrazované, že baví i samotné lobbisty,“ říká Robert Geisler, který společně s Tomášem Hodanem dorazil do vysílání Radia Wave na Vltavě zrekapitulovat rok vysílání nebývale populární politické satiry Kancelář Blaník.

„Copak lobbisti, ale třeba u politiků máme nějakou reakci, že říkají, jak je to ‚přesné‘, a to teda člověka spíš trochu zamrazí. My jsme to zamýšleli jako humor a pak někdo řekne, že takhle je to opravdu,“ dodává za tvůrčí tým Tomáš Hodan.

Seriál odehrávající se převážně za dveřmi kanceláře lobbisty Blaníka (Marek Daniel) slaví rok vysílání na internetové televizi Stream.cz, kde před pár dny zahájil třetí sérii. Průměrný počet zhlédnutí jeho jednotlivých epizod přesahuje tři sta tisíc diváků. Začátkem tohoto roku získal seriál Cenu Václava Havla za přínos díla občanské společnosti. Značí to podle oceněných tvůrců zvrat v produkci českých seriálů? „Ukazuje to, že začíná nové období, internet se začíná stávat médiem rovnocenným klasickým médiím. Když si vezmu, že Woody Allen začíná pro Amazon točit seriál, přichází období, kdy dorostla generace, pro kterou je internet hlavní médium. Mně je pětačtyřicet a pro mě hlavní médium je,“ dodává k první filmové ceně za streamovaný projekt scenárista Robert Geisler.

autor: Jakub Krásný
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.