Chomutov je blízko postupu do extraligy, Slavia vydřela výhru v nájezdech

Hokejisté Chomutova rozstřílel v 10. kole baráže České Budějovice 7:1 a jsou blízko návratu do extraligy. Piráti si dvě kola před koncem baráže upevnili s 19 body vedení v tabulce. Poražený Motor naopak přišel i o teorickou šanci na postup. Slavia udolala Olomouc 3:2 po samostatných nájezdech, ale na druhé Hanáky ze třetí příčky stále ztrácí bod.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chomutovští Piráti jsou po výhře 7:1 nad Českými Budějovicemi blízko návratu do extraligy

Chomutovští Piráti jsou po výhře 7:1 nad Českými Budějovicemi blízko návratu do extraligy | Zdroj: ČTK

Budějovickému celku se přitom úvodu do zápasu vydařil. Pohotovou dorážkou poslal Motor do vedení po 62 sekundách Nouza. Piráti ale zbraně nesložili a třemi trefami dokázali rychle skóre otočit.

V 6. minutě srovnal Šulák, o 72 vteřin později zařídil vedení domácím Hovorka a v polovině úvodní dvacetiminutovky zvýšil už na 3:1 David Květoň. Ve druhé třetině přidali Piráti další dva góly a zápa definitivně rozhodli.

Lídr tabulky baráže byl při chuti i v závěrečné třetině, v níž David a Lukáš Květoňové svými druhými brankami v utkání zpečetili hladkou výhru Chomutova.

Pokud Piráti v pátek porazí Slavii, budou slavit postup do extraligy bez ohledu na další výsledky.

Slavii dělilo od výhry 44 vteřin

Slavia v duelu s Olomoucí dvakrát vedla, ale ani v jednom případě nedokázala vedení udržet. Na trefu Andrese z úvodní třetiny odpověděl ve 24. minutě zkušený Kucharczyk.

Pražanům, kteří při dvoubodovém manku na svého soka potřebovali uspět, vrátil vedení Sklenář, jenž dokázal poskakující kotouč doklepnout do olomoucké branky. Patera následně minul odkrytou branku, ale Hanáky to mrzet nemuselo.

Cenné trefy se přeci jen dočkali. 44 vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnal po Škůrkově nahození Rachůnek. O vítězi musely nakonec rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž zařídil druhý prémiový bod Slavii Vlasák.

Slavii zařídil druhý bod v nájezdech s Olomoucí zkušený útočník Tomáš Vlasák | Foto: ČTK

10. kolo baráže o hokejovou extraligu:

Piráti Chomutov - ČEZ Motor České Budějovice 7:1 (3:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Šulák (McGregor, Dušek), 7. Hovorka (Rýgl), 10. D. Květoň (Toman), 27. Račuk (Chlouba, Šagát), 32. Gajovský (Hovorka, Hřebejk), 41. D. Květoň (Gajovský, Skinner), 53. L. Květoň (McGregor, Dušek) - 2. Nouza (Kuchejda, Vráblík). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Lhotský, Tošenovjan. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4013.

HC Slavia Praha - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Andres (Štich, Bednář), 51. Sklenář (Bednář), rozhodující sam. nájezd Vlasák - 24. Kucharczyk (Laš), 60. T. Rachůnek (Škůrek, Marosz). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 2780.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme