Fotbalová Sparta odvolala trenéra Lavičku, nástupcem je Ščasný

Vedení fotbalové Sparty Praha na dnešním jednání odvolalo kouče Vítězslava Lavičku, jenž opouští Letnou po necelých třech letech. Úřadujícího ligového mistra povede minimálně do konce sezony Zdeněk Ščasný, který naposledy trénoval Teplice. Mužstvu bude představen ve čtvrtek dopoledne. Letenští o tom informovali v tiskové zprávě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Lavička

Vítězslav Lavička | Foto: Filip Jandourek

Jednapadesátiletý Lavička opouští Spartu poté, co Letenští v úterý vypadli ve čtvrtfinále Poháru FAČR s Jabloncem a neobhájí loňský triumf. Zároveň je v ohrožení obhajoba ligového titulu, protože sedm kol před koncem sezony ztrácejí z druhého místa na vedoucí Plzeň pět bodů.

Lavička odchází ze Sparty po necelých třech letech. Pražský tým převzal v červnu 2012 a v minulé sezoně s ním získal double - triumf v lize i v poháru.

Další neúspěch už Lavička neustál. Spartu má k obhajobě titulu dovést Ščasný

Číst článek

Na evropské scéně se mu ale s letenským mužstvem nedařilo, když nedokázal postoupit do základní skupiny Ligy mistrů a na podzim neprošel v méně prestižní Evropské lize do jarních vyřazovacích bojů. Už tehdy byla jeho pozice v ohrožení, ale vedení ho nakonec nechalo ve funkci.

Ve Spartě už předtím Lavička dvakrát dělal hlavního trenéra, v letech 2002 a 2008 šlo vždy ale jen o krátké působení.

Sedmapadesátiletý Ščasný těsně před začátkem jarní sezony nečekaně skončil v Teplicích, ale bez trénování zůstal jen necelé dva měsíce. Na Letnou se vrací po šestnácti letech, Spartu už totiž vedl mezi roky 1998 a 1999.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme