Ministerstvo může začít připravovat tendr na mýto, vláda schválila harmonogram

Vláda odsouhlasila harmonogram přípravy na mýtný tendr. Ministerstvo dopravy tak může začít pracovat na výběrovém řízení, podklady musí k soutěži předat kabinetu do konce července. Premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD to považuje za nejzazší termín.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mýtná brána na Pražském okruhu

Mýtná brána na Pražském okruhu | Foto: Tomáš Adamec

„Předpokládám tedy, že v rámci těchto mantinelů a toho harmonogramu, již nadále příprava toho výběrového řízení probíhala,“ řekl Bohuslav Sobotka.

„Chci rovněž potvrdit po zasedání společný zájem celé vlády na tom, abychom řádně vysoutěžili v následujících měsících nového provozovatele mýtného systému,“ dodal premiér.

Ministr dopravy Dan Ťok za hnutí ANO chce o mýtném jednat také s opozicí.

„Tak aby byli informováni o tom, o čem se debatuje. Musíme stanovit onu, řekl bych hraniční, hodnotu, o kterou budeme připraveni mýto rozšiřovat,“ vysvětlil Ťok.

Nová firma má s výběrem mýta začít v lednu 2017.

Elektronické mýtné se platí v Česku na dálnicích a rychlostních silnicích od roku 2007 pro vozidla nad 12 tun a od roku 2010 také pro vozy nad 3,5 tuny. V roce 2011 pak přibyla zvýhodněná kategorie pro autobusy.

David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme