Připravte si běžecké boty a čelovku. Ve Stromovce se v noci poběží pro Světlušku

Běžců je čím dál víc, ale většina běhá přes den. Dneska mají ovšem příležitost běžet v noci a ještě tím podpořit Světlušku a nevidomé. Charitativní noční běh, který startuje v 21 hodin v pražské Stromovce, pořádá Nadační fond Českého rozhlasu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Charitativní Noční běh pro Světlušku 2013

Charitativní Noční běh pro Světlušku 2013 | Foto: Filip Jandourek

I letos poběží Stromovkou několik desítek nevidomých, kteří budou spjati s vodičem nebo spíš s trasérem. Toho si už vyzkoušela i Linda Vaňková.

Přehrát

00:00 / 00:00

O tom, jak bude vypadat dnešní Noční běh pro Světlušku, natáčel redaktor Ľubomír Smatana

„Musela jsem Áje říkat při běhu, protože Stromovka je poměrně plná, když jsme brzdili, když tam bylo třeba trochu víc běžců na trati, nebo když jsme zrychlili. Říkala jsem jí, co se okolo děje. Ty roje světel, které se tam všude pohybují mezi stromy. Ája si to hodně chválila, líbilo se jí to. Měla z toho zážitek a já taky,“ říká.

Běh pro Světlušku je svým způsobem také happening a kulturní událost. Před samotným během například zahraje koncert skupina Tatabojs. Pro děti, které nechodí brzy spát, je připravena také zábava. A když se posadí vzorně do kočárku, můžou sledovat své běhající rodiče.

„Máme určitou část čelovek, která bude na prodej, ale rozhodně jich nemáme čtyři tisíce. Takže doporučuji, ti kteří jste již byli minulé roky, vezměte si svou čelovku, protože se rozhodně neztratí,“ doplňuje šéf Nadačního fondu ČRo Přemysl Filip.

Kapacita nočního Běhu pro Světlušku není nekonečná, ale zájemci se stále ještě mohou registrovat. Trasy měří tři nebo pět kilometrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radost nad velkým počtem online přihlášených do Nočního běhu pro Světlušku vyjádřil v Ranním interview ředitel Nadačního fondu ČRo Přemysl Filip

Do dopoledne se přihlásilo přes 2,5 tisíce běžců

„Už v tuto chvíli máme obrovskou radost, protože na startovném, které šlo přes online registrace a platby předem, už máme vybráno přes milion korun, což je přes 2,5 tisíce běžců,“ pochlubil se Přemysl Filip v Ranním interview Radiožurnálu vysílaném před 9. hodinou.

„Takže předpoklad, že na místo přijde ještě nějaký tisíc, či více běžců navíc, nám říká, že letos zase jedeme na rekord.“

Filip také poznamenal, že organizátoři mají připravených 2,5 tisíce čelovek a požádal účastníky, kteří je už mají z minulých ročníků, aby si je vzali s sebou.

„Startovné v onlinu je 450 korun, na místě 500 korun. Celé startovné jde do sbírky Světluška na pomoc nevidomým,“ poznamenal ředitel Nadačního fondu ČRo Přemysl Filip.

Charitativní Noční běh pro Světlušku 2013 | Foto: Filip Jandourek

Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme