Na 13 tisíc policistů v Německu bude měřit rychlost, v rámci každoroční akce

V celém Německu dnes od šesti ráno měří na 13 tisíc policistů rychlost na silnicích. A to v rámci každoroční bezpečnostní akce, které Němci říkají "blitz-marathon". Policie tradičně oznámila dopředu všechna měřící stanoviště, letos jich je 7,5 tisíce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zvýšení rychlosti (ilustrační foto)

Zvýšení rychlosti (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Přesto ale policisté pokaždé uloví dost hříšníků, vloni jich bylo 93 tisíc. V sousedním Sasku budou policisté stát s radary na dvou stech stanovištích, v Bavorsku pojali akci ve velkém, měřících míst je 2200.

Přehrát

00:00 / 00:00

O dopravně bezpečnostní akci v Německu mluvil tamní zpravodaj Českého rozhlasu Pavel Polák

Kdo překročí stanovenou rychlost o 20 kilometrů v hodině, dostane pokutu až 30 eur. Kdo jede ještě rychleji, zaplatí až 80 eur.

Radarová akce potrvá ve většině spolkových zemí do pátečních ranních 6 hodin, jen v Bavorsku budou policisté měřit celý týden.

Společně s Německem se této bezpečnostní akci zúčastní dalších 21 evropských zemí. Česko, Polsko ani Rakousko mezi nimi nejsou.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme