Šlégra nepouští do finále bolavá záda, po sezoně ukončí kariéru

Jen dva čeští hráči mají na svém kontě takzvaný hokejový hattrick za výhru na olympijských hrách, mistrovství světa a za zisk Stanley Cupu. Jsou to Jaromír Jágr a Jiří Šlégr. Druhý jmenovaný k tomu může přidat ještě titul v domácí soutěži s Litvínovem. I když nyní už jen ze střídačky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Šlégr tráví finálové zápasy na lavičce, na led ho nepustí záda

Jiří Šlégr tráví finálové zápasy na lavičce, na led ho nepustí záda | Zdroj: ČTK

„S ‚Růčou‘ jsme vyrostli. Toužili jsme vyhrát extraligový titul s Litvínovem a už je to 24 let, co jsme naposledy byli spolu ve finále. Dnes on hraje, já ne, ale jsem tady, takže bychom si to strašně přáli. Když jsme byli malí kluci, byl to náš sen. Motivaci máme velikou,“ svěřuje se Jiří Šlégr.

V sezoně odehrál jen 17 zápasů a titul je to poslední, co Šlégrovi chybí. Společně s Jágrem je členem takzvaného Triple Gold Clubu, tedy skupiny hráčů, která vyhrála olympijské hry, MS i Stanleyův pohár. Jágr asi titul s Kladnem hned tak nevyhraje, Šlégr má pravděpodobně poslední šanci letos.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plány Jiřího Šlégra i jeho roli na střídačce Vervy zjistil přímo od zkušeného obránce reportér ČRo František Kuna

Po sezoně totiž velezkušenému obránci ukončí kariéru jeho bolavá záda. „Ukončím si ji po téhle sezoně sám. Bylo by příjemné, kdyby se to povedlo. Je to jediná věc, která mi chybí. Kdyby se mi povedlo vyhrát všechno, je to splněný sen. Nikomu se to nepovedlo a určitě bych měl radost,“ přiznává.

Severočeši mají vyrovnaný kádr, skvělého brankáře. Hodně se ale zapomíná na trenérský tým - pány Rulíka, Hořavu a kouče gólmanů Orcta staví Šlégr hodně vysoko.

Povedlo se nefaulovat, těší třinecké hokejisty. Dusno bylo hlavně kvůli teplotě

Číst článek

„Smekám před nimi. Není to o jednotlivcích, ale o dvojici, ne-li trojici. Snažím se jim pomáhat, ale spíš se od nich učím. Je to fantazie tohle pozorovat a být u toho. Nemůžu se pasovat do role čtvrtého trenéra, jsem spíš pomocník,“ přibližuje Jiří Šlégr svou roli v týmu.

Stejně jako trenéři dnes bude Jiří Šlégr nervózně postávat na litvínovské střídačce a doufat v první klubový titul po 56 letech nepřetržité litvínovské účasti v extralize.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme