Nepodepisoval jsem proto, abych v červenci seděl znova na rybách, říká sparťanský trenér Ščasný

Fotbalisté Sparty trénovali poprvé pod Zdeňkem Ščasným. Staronový kouč se na Letnou vrátil po šestnácti letech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Zdeněk Ščasný nahradil ve Spartě odvolaného Vítězslava Lavičku

Trenér Zdeněk Ščasný nahradil ve Spartě odvolaného Vítězslava Lavičku | Zdroj: ČTK

Fotografové mají slunce v zádech, travnatý pažit tréninkového hřiště i modrou oblohu před sebou. Ale zatímco oni mohou mluvit v nadsázce o ideálním načasování výměny, nový kouč to tak asi jen těžko cítí.

Do konce soutěže zbývá jen sedm kol a navzdory pětibodové ztrátě na vedoucí Plzeň má za úkol získat titul.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdeněk Ščasný chce ve Spartě působit i v příští sezoně. Rád by pozvedl hru týmu natolik, aby z Letenských měli soupeři zase obavy

„Zůstat bych ve Spartě chtěl. Nepodepisoval jsem proto, abych v červenci seděl znova na rybách. Můžeme skončit první a patrně budu zůstávat, můžeme skončit druzí, hra bude výborná a bude to otázka jednání, nebo můžeme skončit třetí a končím,“ naznačuje Zdeněk Ščasný možné scénáře.

Ani přes nejistotu dlouhodobějšího angažmá Zdeněk Ščasný neváhal. Když ho Sparta ve středu oslovila s nabídkou, sáhl po ní bez většího přemýšlení.

Ve Spartě se musí plnit vysoké cíle, ví Táborský. Výměna trenéra ho nepřekvapila

Číst článek

„Už jednou nebo dvakrát jsem se v dávné minulosti dostal do jednání se Spartou. Litoval jsem toho, že to nedopadlo, a vyčítal bych si, kdybych příležitost zvažoval nebo odmítl. Nebylo co řešit,“ vysvětluje své rozhodnutí 57letý kouč, který ještě na podzim vedl Teplice.

„Sparta chce bojovat o titul, což je naprosto správné. A situace je pořád otevřená, stát se může cokoliv. Dostal jsem nabídku jít do Sparty, což je náš historicky nejlepší klub. Nepřemýšlím, jak dlouho tady budu. Mám starosti, jak to udělat, abychom hráli dobře v Liberci,“ říká Zdeněk Ščasný.

V týmu nechce dělat revoluci. Tým a herní styl, který před ním Vítězslav Lavička budoval, má prý dobré základy.

„Když jsme hráli se Spartou, se stejným kádrem, stejnou kvalitou, stejnými hráči a vedli jsme 2:0, tak člověk jako trenér soupeře měl obavy, že Sparta zápas otočí, taková síla z ní šla. Myslím, že dnes to tak úplně není,“ přemýšlí nový trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme