Hradní kancléř Mynář zveřejnil svůj plat, bere 120 tisíc měsíčně

Šéf prezidentské kanceláře Vratislav Mynář odhalil výši svého platu. Včetně odměn bere 120 tisíc korun za měsíc, na Hradě tak z úředníků dostává nejvíce peněz. Mynář to řekl v rozhovoru pro Deník, informaci potvrdil i Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kancléř Vratislav Mynář

Kancléř Vratislav Mynář | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„To číslo, které běží na listě, že je to můj plat, tak je to součet mého platu a prémií, které jsem obdržel za loňský rok. Samozřejmě ta prémiová složka může být velmi variabilní, záleží na tom, jaké prémie mně konkrétně pan prezident kvartálně podepíše. To znamená, ptáte-li se na jistotu mého platu, je to necelých 80 tisíc měsíčně,“ uvedl kancléř.

Mynář zveřejnil svoje příjmy po tom, co Úřad pro ochranu osobních údajů neobjevil důvod, proč je tajit. Na stanovisko od úřadu prý čekal proto, aby nedopadl jako Vrchní státní zastupitelství v Praze. To na příkaz své šéfky Lenky Bradáčové zveřejnilo informace o platech zaměstnanců a ÚOOÚ mu za to uložil pokutu.

Příjmy dalších pracovníků Hrad podle Mynáře uveřejní v pondělí na svých webových stránkách.

„Poté, co jsem obdržel souhlasné stanovisko s tím, co chceme předat na naše webové stránky Pražského hradu, jsem neváhal a tak, jak jsem slíbil na tiskové konferenci, hodlám tohle udělat v pondělí,“ potvrdil Vratislav Mynář.

David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme