Voráčka doma čekají knedlíky se zelím, na MS chce ukázat formu z NHL

Zatímco hokejový národní tým odletěl k přípravným zápasům do Švédska, do Prahy přilétají ze zámoří posily pro světový šampionát. Desetihodinovou cestu už má za sebou i útočník Philadelphie Jakub Voráček, který z letadla vystoupil v lehčím oblečení, ale s dobrou náladou.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček skončil v letošní sezoně 5. v kanadském bodování NHL

Jakub Voráček skončil v letošní sezoně 5. v kanadském bodování NHL | Zdroj: ČTK

„Pojedu domů, máma uvaří knedlíky se zelím a půjdu do postele. Pak, když někam půjdu, hodím na sebe džíny,“ usmál se nad nejbližšími plány Jakub Voráček. Do Prahy dorazil jen v mikině, šortkách a s žabkami na nohou a zalitoval, že pražské počasí trochu podcenil.

Domů se dostane po deseti měsících, sice plánuje lehčí trénink na stadionu ve Slaném, ale do návratu národního týmu ze Švédska si bude užívat volna. I když - možná mu nedají spát příbuzní a kamarádi, kteří by ho chtěli vidět přímo na šampionátu v Praze.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jakuba Voráčka na letišti přivítal i reportér ČRo Martin Charvát

„Z Kladna je to půl hodiny a naše rodina je jako Hujerovi, takže bude třeba hodně lístků. V Německu jsem poslední dva zápasy potřeboval 25 lístků na každý. Nedokážu si představit Prahu,“ tuší útočník Philadelphie drobné problémy.

K národnímu týmu se připojí v úterý na kempu ve Znojmě, kde by chtěl odehrát oba přátelské zápasy. Trenér Vladimír Růžička říkal, že právě na Voráčkovi by chtěl mužstvo postavit. Sám útočník ale s Růžičkou zatím o své pozici v týmu nemluvil.

„Myslím, že tým se musí poskládat tak, aby uspěl. Záleží na ‚Růžovi‘, kolik dostanu minut. Když bude cítit, že hraju dobře, tak doufám, že budu hrát. Nezáleží na tom, kdo bude dávat kolik gólu, ale jaký se postaví mančaft. Když se udělá medaile, bude to úspěch,“ je jasný cíl pro domácí MS.

Letošní sezona v NHL byla pro Jakuba Voráčka tou nejlepší, co tam od svého draftu před osmi lety zažil, a na MS v Praze chce svou formu ukázat.

„MS v Praze je jeden ze tří vrcholů kariéry. Ještě je tam Stanley Cup a olympiáda. Mít to štěstí a zahrát si ho doma se někomu povede jednou za život, někomu nikdy, někomu dvakrát. Přistoupím k tom, co nejlíp budu moct,“ slíbil po příletu do Prahy Jakub Voráček.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme