Liberečtí volejbalisté zahájili extraligové finále vítězně. Euforii ale krotí

V Liberci začalo finále volejbalové extraligy. Domácí Dukla na úvod až nečekaně rychle přehrála obhájce titulu z Českých Budějovic, kteří uhráli postupně jen 18, 21 a 19 bodů a na úvod série prohrál 0:3 na sety. Jenže Liberečtí z vlastní zkušenosti vědí, že povedený start nic neznamená. Jihočeši zase věří, že se po roce v případě soupeře znovu potvrdí, že první vyhrání z kapsy vyhání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalisté Liberce se radují ze zisku druhého setu finálového klání s Českými Budějovicemi

Volejbalisté Liberce se radují ze zisku druhého setu finálového klání s Českými Budějovicemi | Zdroj: ČTK

Liberečtí dopřáli svým fanouškům jen velmi krátký volejbalový zážitek. Od prvního servisu zápasu uběhlo sotva 90 minut a diváci se mohli zvedat ze sedaček.

Jejich skandování i potlesk směrem k hráčům Dukly ale svědčí o tom, že byli domácí svým příznivcům příjemným hostitelem. Určitě o dost méně se líbilo na první finálové návštěvě na palubovce Liberce volejbalistům Jihostroje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pokud budeme hrát se stejným zápalem, tak bychom mohli letos titul získat, věří liberecký volejbalista Tomáš Kriško po první finálové výhře

„Liberec na nás vlétnul a my jsme začali nervózně, úplně nepochopitelně. Začali jsme sice vedením o tři body, ale jakmile začal Liberec dávat servis, tak jsme ztráceli. Soupeř nás přehrál,“ uznal českobudějovický kapitán Filip Habr.

Překvapivě jasně se vyvíjející duel rozhodně nenapověděl, jak zastavit, nebo alespoň přibrzdit v letošní ligové sezoně suverénní Severočechy. Ti ale slova o své dominanci, snad z dostatku pokory, neslýchají rádi.

Ostatně, v minulosti se dokonale přesvědčili o tom, že jen slibně rozehraným finále si titul nezajistí. A nebylo těžké uhodnout, co od hráčů Dukly při pozápasových rozhovorech zazní.

'Věčně druzí' volejbalisté Liberce chtějí zlomit prokletí. V cestě stojí Budějovice

Číst článek

„Jakmile vyjdeme z kabiny, tak je potřeba myslet, že v sobotu série znovu začíná za stavu 0:0. Jediné, co nás může zastavit, jsme my sami. Pokud budeme hrát se stejným zápalem a stejně poctivě, tak bychom mohli letos titul získat,“ věří liberecký smečař a hrdina v prvního finále Tomáš Kriško.

Ostražitost je ale na místě, protože přesně před rokem v prvním vzájemném duelu také zvítězila Dukla 3:0 na sety, další utkání už ale patřila Českým Budějovicím.

Budějovičtí Vladimír Sobotka a Tomáš Fila (v bílém) se snaží zablokovat smeč libereckého Adriana Patuchy | Foto: ČTK

David Nyč, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme