Florbalisté Tatranu slaví 16. mistrovský titul. Mladou Boleslav zdolali v superfinále po nájezdech

Florbalisté třešovického Tatranu předvedli před rekordní návštěvou 11 073 diváků v pražské O2 areně pevnější nervy a porazili Mladou Boleslav 7:6 po nájezdech. Šestnáctý titul zajistil Pražanům v sedmé sérii rozstřelu Milan Fridrich.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbalisté Tatranu se radují z 16. mistrovského titulu

Florbalisté Tatranu se radují z 16. mistrovského titulu | Zdroj: ČTK

Devítiminutovou gólovou přestřelku v úvodu první třetiny odstartoval Jan Jelínek. Mladoboleslavský obránce se trefil hned dvakrát. Po 18 vteřinách snižoval za Tatran Miroslav Mayer, náskok dvou branek ale Středočechům zajistil Jaromír Ekl.

Stejný rozestup mezi oběma soupeři trval i do přestávky. Na ránu střešovického útočníka Ondřeje Riebauera totiž odpověděl Tadeáš Chroust.

Od druhé třetiny se do branky Tatranu postavil namísto Michala Rebra zkušený Tomáš Kavka a brankářská rošáda černočervené nastartovala. Góly, které vedli k vyrovnání, si připsali Martin Rychter a Marek Vávra.

Mladá Boleslav se ještě jednou dostala ve skóre před Tatran, když se prosadil Petr Salát. Pak obrat díky zásahům Jiřího Kolisíka a Marka Deutsche dokončil v 58. minutě střešovický tým. Téměř plná hala ale viděla další vyrovnání. V power play se o něj postaral Jiří Curney.

V prodloužení měl ze hry více Tatran, ale šance nevyužil a došlo na nájezdy. Na ty se vrátil do branky Střešovic Rebro a stal se jedním z hrdinů, když chytil pět ze sedmi pokusů. Rozuzlení přinesla sedmá série, kdy se trefil Fridrich a neuspěl Novotný.

Superfinále play off AutoCont extraligy florbalistů v pražské O2 areně:

Mladá Boleslav - Tatran Střešovice 6:7 po sam. nájezdech (4:2, 1:2, 1:2 - 0:0)


Branky a nahrávky:
3. Jelínek (Novotný), 5. Jelínek (Tadeáš Chroust), 9. Ekl (J. Bouška), 12. Tadeáš Chroust (Jelínek), 37. Salát (Novotný), 59. Curney (Novotný) - 5. Mayer (Natov), 11. Riebauer (Řehoř), 30. Richter (Jan Kolísko), 32. M. Vávra (Richter), 53. Jiří Kolísko (Beneš), 58. Deutsch (Beneš), rozhodující sam. nájezd Fridrich. Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 11.073.

Superfinále extraligy florbalistek:

Herbadent Praha 11 SJM - TJ JM Chodov 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)


Branky a nahrávky:
57. Pilíková (D. Šteglová) - 8. Řepková (Křížová), 21. Řepková (Vojáčková), 48. Vojáčková (Křížová), 51. Urbánková (Kuchařová). Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Bez vyloučení. Diváci: 6891.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme