Spartě se vzdaluje šance na obhajobu titulu. Už jde spíše o přání, přiznává Vácha

Fotbalistům Sparty se rozplývá sen o obhajobě mistrovského titulu. Na hřišti zachraňujícího se Liberce prohráli 1:2 a jejich ztráta na ligového lídra z Plzně se může po 24. kole navýšit už na osm bodů. Naděje na zisk trofeje pro vítěze soutěže tak pomalu mizí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata neměl ze svého gólu v Liberci příliš velkou radost, Sparta totiž prohrála 1:2

David Lafata neměl ze svého gólu v Liberci příliš velkou radost, Sparta totiž prohrála 1:2 | Zdroj: ČTK

„Neměli jsme to v rukách už před tímhle zápasem, ale teď už jde spíše o přání,“ hodnotí šance Sparty na ligový triumf záložník Lukáš Vácha, který se v Liberci podepsal chybou na polovině hřiště pod vedoucí gól domácích.

Celkově se odehrálo na stadionu u Nisy dramatické, pohledné utkání plné šancí a soubojů. Na trávníku se neustále něco dělo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Takhle si titul nezasloužíme, přiznal po prohraném utkání v Liberci sparťanský brankář Marek Štěch

Podle gólmana Marka Štěcha, který pražský tým několikrát výrazně podržel, ale Sparta za Slovanem v určitých věcech zaostávala.

„Takhle si titul nezasloužíme. Nebojovali jsme a nebyli jsme aktivní. Šance jsme si sice vytvořili, ale soupeř byl lepší,“ nehledal sparťanský brankář výmluvy.

Premiéra staronového trenéra Sparty Zdeňka Ščasného tak skončila porážkou a jeho mise dotáhnout tým k titulu se notně zkomplikovala už na začátku. Kouče letenských mrzely neproměněné šance i chyby při inkasovaných gólech a také v rozehrávce.

Ščasnému start ve Spartě nevyšel. Letenští fotbalisté prohráli 1:2 v Liberci

Číst článek

„Vadilo mi dost věcí. Ve středu hřiště jsme měli dost nevynucených ztrát, bylo to hodně hektické, chtělo to více klidu. Pro diváka šlo o zajímavý zápas, pro nás, bohužel, se špatným koncem,“ hodnotil prohrané utkání Zdeněk Ščasný.

Po svém týmu ale zkušený kouč i nadále chce, aby se koncentroval pouze na sebe a svoje výkony.

Zdeněk Ščasný zahájil své druhé trenérské angažmá na Spartě porážkou | Foto: ČTK

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme