Smoleňák a Krejčík mají o motivaci navíc, ve Švédsku hrají proti klubovým spoluhráčům

Dva hráči hokejové reprezentace mají v přípravných zápasech na ledě Švédska o něco větší motivaci. Jakub Krejčík a Radek Smoleňák totiž na klubové úrovni působí právě v zemi Tre Kronor, a tak si i v dalším zápase Euro Hockey Tour na severu Evropy zahrají proti klubovým spoluhráčům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán české reprezentace Radek Smoleňák při úvodním utkání se Švédskem

Kapitán české reprezentace Radek Smoleňák při úvodním utkání se Švédskem | Zdroj: ČTK

„V týmu je obránce Ahnelöv. Jsem rád, že ho uvidím, snad se mu předvedeme v dobrém světle,“ věří Radek Smoleňák v další bodový zisk týmu, jehož je prakticky celou přípravu kapitánem.

Útočník Švédského MoDo se tak na ledě může hecovat i s klubovým spoluhráčem, rozhodně to ale nebude ve švédštině.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reprezentanti Radek Smoleňák s Jakubem Krejčíkem přiznávají, že zápasy proti klubovým spoluhráčům jsou zajímavé

„Tenhle jazyk mě absolutně nepolíbil, to už bych raději použil finštinu, které trochu rozumím. Švédština je prý jednodušší, ale vůbec jsem se do ní nepouštěl. Švédové jsou v Evropě co do jazykové vybavenosti nejlepší, angličtina je pro ně stejný jazyk jako švédština,“ podotkl Smoleňák.

Současný reprezentační kádr má dva hokejisty působící v Elitserien. Kromě Smoleňáka je to ještě Jakub Krejčík z Örebra, který přiznává, že proti Švédům a spoluhráčům jde o zajímavé zápasy.

Hokejová reprezentace vyhrála ve Švédsku 4:1, zaskvěl se Lukáš Radil

Číst článek

„V reprezentaci mám tři spoluhráče z týmu. Těším se,“ prohlásil Krejčík, který mohl navíc ve Švédsku leccos okoukat a navíc může poradit i s tím, jak na ledě Tre Kronor znovu uspět.

„Na Švédy platů důrazná hra, nesmíme nechat obránce, aby si moc hráli s pukem. Základem je dobrá hra zezadu, musíme jít na led s tím, že nechceme dostat gól,“ uvědomuje si třiadvacetiletý obránce.

Hokejová reprezentace, hokej, trénink, Jakub Krejčík | Foto: Filip Jandourek

S klubovými spoluhráči se na ledě mohou Češi hecovat, že by si jich ale z tribuny švédští fanoušci všimli, prý nehrozí. „To si spíše všimnou Martina Procházky než mě,“ naráží Smoleňák s úsměvem na tiskového mluvčího Martina Procházku, který na severu Evropy také hrál.

Pokud se bude reprezentační kapitán podobně smát se svými spoluhráči i večer, bude to v přípravě na domácí světový šampionát znamenat šestou výhru v řadě. Ve městě Timra se hraje od 15 hodin.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme