Organizace Islámský stát zveřejnila video s údajným zabitím desítek křesťanů

Bojovníci Islámského státu rozšířili na internetu video, které zřejmě zachycuje vraždu dvou skupin etiopských křesťanů v Libyi. Členy první skupiny ozbrojenci zastřelili, druhé sťali. Pravost půlhodinového videa nelze nezávisle ověřit, podle agentury AP jsou ale obrázky podobné dřívějším záznamům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bojovníci Islámského státu

Bojovníci Islámského státu | Foto: BBC, YouTube. com

Východoafrická Etiopie násilnou smrt celkem zhruba tří desítek lidí odsoudila. Nedokáže ale zatím potvrdit, zda to byli její občané, informovala s odvoláním na mluvčího etiopské vlády agentura Reuters.

Ze záznamu není podle AP jasné, odkud oběti pocházely, ani jejich přesný počet. Podle zpravodajského serveru BBC se má za to, že oběti byly členy etiopské církve. Představitel kanceláře patriarchy etiopské ortodoxní církve AP sdělil, že oběťmi byli zřejmě etiopští běženci, kteří doufali, že se dostanou do Evropy.

Poslední dvě videa extremistů, zveřejněná v tomto měsíci, ukazují následky ničení historických památek ve starověkém městě Nimrúdu v Iráku a v severoiráckém městě Hatra. Podobným způsobem IS postupuje i v dalších místech historického významu na území Iráku a Sýrie, která ovládá.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme