Údajný šéf lihové mafie Březina dostal dva roky vězení za nedovolené ozbrojování

Údajný šéf lihové mafie Radek Březina dnes dostal ve Zlíně dvouletý trest vězení za nedovolené ozbrojování. Soud ho potrestal i za nepřímé úplatkářství, za které ho čekal trest u ostravského soudu. Zbraně našla policie při zátahu na síť nelegálních obchodů s nezdaněným lihem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Březina před soudem

Radek Březina před soudem | Zdroj: ČTK

Březina u soudu svou vinu připustil. Hájil se ale tím, že zbraně, střelivo a trhaviny začátkem 90. let přijal jako zástavu za půjčku. Když dlužník zmizel, prý se bál jich zbavit.

„Soud se se všemi argumenty obhajoby nevypořádal, a z toho důvodu samozřejmě s klientem zvážíme podání opravného prostředku,“ uvedl Březinův obhájce Filip Opatřil.

Ten navrhoval kvůli hrozbě vyššího trestu v případu lihových obchodů zastavení kauzy pro bezúčelnost. Státní zástupce Jan Zúbek má ale o vině jasno.

„Je to fakultativní požadavek. Není povinnost jak státního zástupce, tak předsedy senátu tomuto požadavku vyhovět,“ řekl Zúbek.

Odsouzený si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme