Zadluženou táborskou zoo koupí podnikatel Evžen Korec

Táborská zoo bude mít nového majitele. Věřitelé krachující zahrady dnes rozhodli, že areál i se zvířaty prodají developerovi Evženu Korcovi. Zaplatit za ni má 16,2 milionu korun. Korec se v kupní smlouvě zavázal, že bude zoologickou zahradu dál provozovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Puma jihoamerická je právem chloubou Zoo Tábor-Větrovy

Puma jihoamerická je právem chloubou Zoo Tábor-Větrovy | Foto: Zoologická zahrada Tábor – Větrovy

S nabídkou nejdřív souhlasil největší věřitel zahrady, společnost Omnipol. Dnes na ni kývl celý věřitelský výbor, potvrdila Českému rozhlasu insolvenční správkyně Eva Procházková.

„Mluvila jsem již i s dalšími dvěma zástupci věřitelského výboru, kteří souhlasí také. Nicméně všechno bude plně závazné až na rejstříku. Ale budeme z této situace vycházet a podle toho už se bude jednat,“ řekla správkyně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Táborská zoologická zahrada má nového majitele. O koupi mluvil předseda představenstva developerské společnosti Ekospol Evžen Korec

Původně věřitelé požadovali za zoologickou zahradu v Táboře-Větrovech 25 milionů korun. Výbor zvažoval i možnost prodeje zvířat a následné zhodnocení nemovitostí, protože se mu dříve nabízené ceny za celý komplex zdály nízké.

Evžen Korec a další zájemce o koupi zahrady, táborský podnikatel Jiří Jeníček své nabídky v posledních dnech zvýšili. Nejvyšší nabídku nakonec předložil Korec, a to 16,2 milionu korun.

„Vlastní cena za zoo je jenom částí toho, kolik zoo bude stát, pokud skutečně mají mít zvířata dobré podmínky pro svou existenci,“ uvedl Evžen Korec, který je předsedou představenstva developerské společnosti Ekospol.

Táborská zoo dluží různým subjektům desítky milionů korun. V únoru ukončila provoz pro veřejnost, ale zvířata stále vlastní a stará se o ně. Majitel komplexu Libor Hrubý už před časem uvedl, že za současnou situací stojí chybná rozhodnutí stavebních úřadů v Táboře a na jihočeském krajském úřadě, které odmítly zoo schválit dodatečné stavební povolení. Obě instituce však pochybení nepřipustily.

Areál Zoo Tábor-Větrovy zahrnuje asi 20 hektarů plochy | Foto: Zoologická zahrada Tábor – Větrovy

Lucie Suchánková Hochmanová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme