Bayern v odvetě čtvrtfinále LM rozdrtil Porto 6:1, postupuje i Barcelona

Fotbalová Liga mistrů zná jména prvních dvou semifinalistů. Bayern Mnichov po porážce 1:3 v úvodním utkání v Portu otočil nepříznivě se vyvíjející dvojzápas, když v domácí odvetě portugalský celek rozstřílel 6:1. Barcelona porazila Paris St. Germain 2:0 a stvrdila pohodlný postup po týden staré výhře 3:1 z Francie. Zbylé dva semifinalisty určí středeční zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bayern na svém hřišti nasázel Portu ve čtvrtfinálové odvetě šest gólů

Bayern na svém hřišti nasázel Portu ve čtvrtfinálové odvetě šest gólů | Zdroj: Reuters

Bayern smazal náskok Porta z úvodního duelu už po 22 minutách. Skóre zápasu otevřel hlavičkou Thiago a postupový výsledek mnichovskému velkoklubu záhy zařídil Boateng, který se také prosadil hlavou.

Bayern zápasu jasně dominoval a svou převahu dokázal přetavit v další tři góly. Ve 27. minutě po Lahmově centru přiklepl Müller míč Lewandowskému, a ten neměl problém zblízka doklepnout míč do sítě.

Porto si v Lize mistrů vyšláplo na Bayern, Barcelona nakročila k postupu

Číst článek

Porto mělo i smůlu, což dokumentovala situace z 36. minuty. Müllerovu přízemní střelu tečoval jeden z obránců do protipohybu gólmana Fabiana, který už nedokázal míč vytěsnit. Poločas snů Bayern završil pět minut před koncem poločasu, kdy Lewandowski přesnou střelou k tyči zvýšil na 5:0.

Hosté byli po změně stran bavorskému celku alespoň trochu vyrovnaným soupeřem a v 73. minutě se dokonce dokázali prosadit. Evandrův centr poslal za Neuerova záda první střelou Porta na branku Martínez.

Tím ale zápas neskončil. V 87. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Marcano, jehož ošklivý faul na Thiaga dokonale potrestal Alonso krásnou střelou z přímého kopu z 25 metrů.

V Barceloně řádil Neymar

Také Barcelona nechtěla nikoho nechat na pochybách a po výhře 3:1 z Paříže položila základ vítězné odvety už po čtvrthodině hry. Iniesta po krásné individuální akci vysunul přihrávkou mezi obránci Neymara, který udělal kličku brankáři Siriguovi a poslal míč do opuštěné branky.

Útočník Neymar střílí druhý gól Barcelony v duelu s Paris Saint-Germain | Foto: ČTK/AP

O pár minut později se prosadili i Pařížané, ale kanonýr Ibrahimovič stál při zakončení v ofsajdu. A hosty to muselo dvojnásob mrzet ve 34. minutě. Na Alvesův centr si naskočil Neymar, jenž s přehledem umístil míč hlavou k pravé tyči – 2:0.

Po změně stran mohl PSG vykřesat jiskřičku naděje Verrati, jehož střela skončila těsně vedle tyče branky gólmana Ter Stegena. Ten udržel čisté konto i po závaru ze 79. minuty, kdy se po závaru dostal ke střele Cavani. Trefil ale jen boční síť.

Odvety čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:

Bayern Mnichov - FC Porto 6:1 (5:0)
Branky: 27. a 40. Lewandowski, 14. Thiago Alcántara, 22. Boateng, 36. Müller, 88. Alonso - 73. Jackson Martínez. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child (všichni Angl.). ČK: 87. Marcano (Porto). Diváci: 70.000. První zápas: 1:3, postoupil Bayern.

Sestavy:
Bayern: Neuer - Rafinha (72. Rode), Boateng, Badstuber, Bernat - Lahm, Alonso, Thiago Alcántara (90. Dante) - Müller, Lewandowski, Götze (86. Weiser). Trenér: Guardiola.
Porto: Fabiano - Reyes (33. Ricardo), Maicon, Marcano, Martins Indi - Herrera, Casemiro, Torres - Quaresma (46. Neves), Jackson Martínez, Brahimi (67. Evandro). Trenér: Lopetegui.

FC Barcelona - Paris St. Germain 2:0 (2:0)
Branky: 14. a 34. Neymar. Rozhodčí: Moen - Haglund, Andas (všichni Nor.). Diváci: 84.477. První zápas: 3:1, postoupila Barcelona.

Sestavy:
Barcelona: Ter Stegen - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Rakitič, Busquets (55. Roberto), Iniesta (46. Xavi) - Suárez (75. Pedro), Messi, Neymar. Trenér: Enrique.
PSG: Sirigu - Van der Wiel, Marquinhos, Luiz, Maxwell - Verratti, Cabaye (66. Lucas), Matuidi (80. Rabiot) - Cavani (80. Lavezzi), Ibrahimovic, Pastore. Trenér: Blanc.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme