Ukrajina oznámila, které ruské jednotky bojují na východě země. Rusko to dál popírá

Ukrajina zveřejnila seznam jednotek ruské armády, které vedou bojové operace v Donbasu. Tamní proruští povstalci zase informovali o Američanech, kteří bojují na straně ukrajinských sil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američtí a ukrajinští vojáci během slavnostního zahájení společného školení a cvičení ve Lvovské oblasti na západě Ukrajiny (20. 4. 2015)

Američtí a ukrajinští vojáci během slavnostního zahájení společného školení a cvičení ve Lvovské oblasti na západě Ukrajiny (20. 4. 2015) | Zdroj: Reuters

Představitel ministerstva obrany tzv. Doněcké lidové republiky Eduard Basurin oznámil, že do východoukrajinského města Volnovacha dorazilo 70 amerických žoldnéřů ze soukromé společnosti Academy.

Ta je podle něj známá tím, že pracuje na zakázku ministerstva zahraničí Spojených států v různých krizových místech na světě.

Ukrajina kontrovala zveřejněním názvů jednotek ruské armády na Ukrajině: „15. motostřelecká brigáda druhé armády centrálního vojenského okruhu, 8. zvláštní motostřelecká brigáda a 331. výsadkářský pluk z Kostromy,“ oznámil mluvčí ministerstva zahraničí Jevhen Perebyjnis.

Rusko ale vyslání svých jednotek na východ Ukrajiny dál popírá.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme