Francie se po dopadení Alžířana chystajícího útok znovu obává terorismu

Po dopadení islamisty, který plánoval útoky na kostely na jihu Paříže, se francouzská policie obává dalších teroristických hrozeb. Alžírský student výpočetní techniky měl u sebe v bytě zbraně včetně samopalu. Vyšetřovatelé u něj také objevili dokumenty, ze kterých vyplývá, že mladík skutečně chystal atentát a poslouchal rozkazy ze zahraničí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve

Francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve | Zdroj: Reuters

Podle ministra vnitra Bernarda Cazeneuva byl mladík ve spojení s Islámským státem a dostal pokyn zaútočit na křesťanské cíle.

Dokumenty, které měl u sebe na koleji v třináctém pařížském obvodě, svědčí o tom, že plánoval atentát na jeden až dva kostely.

Policie rovněž potvrdila, že zadržený Alžířan stojí za vraždou 32leté učitelky tělocviku. Ukázala to balistická expertiza. Muž chtěl získat její vůz.

Francouzský premiér Manuel Valls navštívil ve Villejuif oba kostely, které se měly stát terčem teroristického útoku. Řekl, že zatímco v lednu to byla svoboda slova a židovské cíle, teď měly být cíle terorismu křesťanské a katolické.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme