Ivan Hlinka nám shora pomohl, věří litvínovští mistři Ručinský a Šlégr

Mají olympijské zlato, vítězství na mistrovství světa a jeden z dvojice veteránu i Stanley Cup. Teď ale dosáhli litvínovští hokejisté Martin Ručinský a Jiří Šlégr svého snu z dětství - vyhrát titul se svým mateřským klubem. A právě Martin Ručinský převzal symbolicky jako první Masarykův pohár z rukou svého kapitána.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Ručinský zvedl mistrovský pohár nad hlavu jako první

Martin Ručinský zvedl mistrovský pohár nad hlavu jako první | Zdroj: ČTK

„Poslední roky hokejově nežiju pro nic jiného, než pro tenhle klub a město vyhrát pohár. Čekali jsme na to 56 let a myslím, že tenhle rok jsme si to fakt zasloužili. Nebyla to žádná haluz, žádné štěstí. Je to neskutečný pocit a velká odměna,“ svěřil se ještě ve výstroji Martin Ručinský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martinu Ručinskému i Jiřímu Šlégrovi v kariéře hodně pomohl Ivan Hlinka. I jemu věnovali první titul po 56 letech

Stříkající šampaňské mu skoro uhasilo vítězný doutník. Ve 44 letech se mohl konečně obejmout s Jiřím Šlégrem. Jejich sen vyhrát s Litvínovem titul přišel na sklonku, možná i na konci kariéry.

Oběma během let hodně pomohl Ivan Hlinka. „Když to skončilo, se slzami v očích jsme si říkali, že to nahoře vidí. Myslím si, že nám i pomohl. Měli jsme víc štěstí a dotáhli jsme to. Z hokejového nebe na nás koukal a podržel nad námi strážníčka,“ děkoval pohledem vzhůru Jiří Šlégr.

Oslavy absolvoval sice v civilu, ale v dresu a bruslích. Po bouřlivé oslavě v kabině se čerství mistři hokejové extraligy vydali na sever Čech. Jásající fanoušci v Litvínově se jich dočkali těsně před sedmou hodinou ranní.

'Litvínovské Nagano' slavily tisíce fanoušků. Na hráče čekaly celou noc

Číst článek

Ivan Hlinka | Foto: Český rozhlas

HC Litvínov | Foto: Český rozhlas

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme