Dojemné příběhy, Šlégr děkoval do nebe trenéru Hlinkovi, Petružálek přítelkyni

Finále hokejové extraligy bylo plné velkých emocí. V barvách poraženého Třince nastupoval Zbyněk Irgl, který překonal těžkou nemoc. A hned několik dojemných příběhů bychom našli v kabině teď už mistrovského Litvínova.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Litvínova slaví mistrovský titul, s pohárem Martin Ručinský

Hokejisté Litvínova slaví mistrovský titul, s pohárem Martin Ručinský | Zdroj: ČTK

„Je to sladký konec, je to neskutečný. Jsem strašně rád za kluky, protože si to zaslouží. Stejně tak jsem rád za město Litvínov a za celý klub. Chtěl bych moc poděkovat všem lidem, kteří nám fandili a drželi palce. Ať to pořádně oslaví,“ pochvaloval si s doutníkem a plechovkou piva v ruce Martin Ručinský.

A hned avizoval, že bude prý slavit tři dny. Aby ne - jako malý chtěl vyhrát titul s Litvínovem, stejný sen měl i jeho kamarád z dětství a spoluhráč Jiří Šlégr.

Chodili spolu od mala na zimní stadion a toužili vyhrát extraligu pro mateřský klub. Nakonec to šlo jaksi obráceně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dojemné litvínovské příběhy - Šlégr děkoval do nebe trenéru Ivanu Hlinkovi, Petružálek zesnulé přítelkyni

„Mým prvním cílem bylo vyhrát titul s Litvínovem a dlouhá léta se mi to nedařilo. Postupně jsem vyhrál všechny trofeje, takže se mi teď splnil sen. A když se ohlédnu zpátky za kariérou, tak jsem šťastný člověk, že jsem hokej hrál a povedlo se mi všechno vyhrát,“ říká Jiří Šlégr.

Obránce Litvínova má jako jediný český hokejista zlato z olympijských her, mistrovství světa, zvedl nad hlavu Stanley Cup a teď i Masarykův pohár. Co ale v Litvínově moc dobře vědí, nešlo by to bez brankáře Pavla Francouze, který zažil životní sezonu.

„Dostával jsem hodně prostoru na ledě, za což jsem rád. Stejně tak jsem rád za postavení týmu v tabulce a nakonec získat titul je asi to nejlepší, co mě mohlo potkat. Snad přežiju i vítězný doutník,“ smál se Pavel Francouz ještě ve slavící šatně.

Litvínovská sezona ale byla lemovaná i jiným příběhem a to hodně smutným. Jakub Petružálek se po náhlém úmrtí své přítelkyně vrátil z KHL do Litvínova a dokázal, že je velký bojovník jak v osobním životě, tak na ledě.

 

„Jsem rád, že jsme šlapali až do konce sedmého zápasu. To je na play-off krásný, musíte věřit a šlapat do poslední chvíle.“

Když vzal Jakub Petružálek do ruky pohár, ukázal prstem do nebe, kam ho symbolicky poslal. Stejně jako Jiří Šlégr pomyslně děkoval trenérovi Ivanu Hlinkovi.

„Měli jsme trošku více štěstí a věřím, že někde z hokejového nebe na nás koukal a podržel nad námi strážníčka a daroval nám to,“ říká Jiří Šlégr o jednom z nejsilnějších litvínovských příběhů.

HC Litvínov | Foto: Český rozhlas

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme