Cestující si stěžují na slučování dopravy mezi Prahou a krajem. Vadí značení a zpoždění

Linkové autobusy z Mělnicka a Neratovicka končí kvůli postupnému sjednocování pražské a středočeské dopravy u stanice metra v Ládví. Ke změnám, které platí už tři týdny, mají velké výhrady někteří cestující. Upozorňují hlavně na zpoždění a špatné značení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nově otevřené stanice metra, Nádraží Veleslavín, autobus letiště

Nově otevřené stanice metra, Nádraží Veleslavín, autobus letiště | Foto: Filip Jandourek

Nový systém značení autobusů, změny v jízdních řádech i v zastávkách dělají problémy zejména seniorům. Často bloudí na zastávkách a nemůžou najít ten správný autobus. Studenti mají výhrady spíše ke zpoždění, které v některých případech činí až půl hodiny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cestující si stěžují na jednotnou dopravu mezi metropolí a středočeským krajem. Podrobnosti přináší reportáž redaktorka Radka Duchoně

Podle vedoucího osobní přepravy ČSAD Střední Čechy Aleše Jakoubka je situace složitá pro obě strany: „Řidiči se stále učí odbavovat, protože neznají všechny varianty a možnosti nového tarifu. Neznají je ani cestující."

Lidé se nejčastěji dotazují na možnosti odbavení nebo se informují na nové ceny přepravy.

„Nástup se tím prodlužuje a autobusy mají zpoždění,“ vysvětluje šéf osobní přepravy Jakoubek.

Slučování dopravy mezi Prahou a Středočeským krajem bude pokračovat i v budoucnu. Zlepšit by se měla návaznost autobusových spojů k nemocnicím, třeba k Nemocnici na Bulovce.

Do jednotného systému se budou zapojovatí i další regiony. „Hlásí se například regiony Kladenska nebo Nymburska,“ upřesňuje středočeský hejtman Miloš Petera z ČSSD.

Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme