Po Clarksonovi končí s Top Gearem i producent pořadu Andy Wilman

Z BBC odchází i další „duše" populárního pořadu Top Gear, výkonný producent Andy Wilman. V práci na oblíbené motoristické show nechce pokračovat bez svého dlouholetého kamaráda Jeremyho Clarksona. Množí se spekulace, že autorský tým připravuje zbrusu nový pořad pro jednu z konkurenčních televizí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeremy Clarkson se stal hvězdou BBC. Teď mu však hrozí vyhazov

Jeremy Clarkson se stal hvězdou BBC. Teď mu však hrozí vyhazov | Foto: Tony Harrison, CC BY 2.0

Andy Wilman doručil BBC rezignační dopis, ve kterém oznámil, že s Top Gearem končí.

Výkonný producent se svým spolužákem Clarksonem v roce 2002 vymyslel současnou podobu kultovního motoristického pořadu. Teď s pořádnou dávkou pokory Wilman napsal, že „to byl hezký úkol být považován za strážce Top Gearu“, nicméně že on a Clarkson byli jen součástí historie pořadu, nikoli celou historií.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z BBC odchází i další „duše" populárního pořadu Top Gear. Podrobnosti přidává londýnský zpravodaj ČRo Jiří Hošek

Wilman si ale neodpustil komentář, že „to, jak se BBC zbavila Jeremyho Clarksona, představuje tragédii“.

Spolu s Wilmanem oznámil svůj konec v Top Gearu i jeho spolumoderátor James May, a tak už zůstává nejasný jen osud „čtvrtého mušketýra“ Richarda Hammonda.

Talent téhle skupinky je nezpochybnitelný, a tak veřejnost s napětím očekává, co mají Clarkson a spol. za lubem. Zatímco těsně po Clarksonově skandálu se jako nejpravděpodobnější jevil přestup k jedné z britských televizí - mluvilo se hodně o stanici Sky, teď se za největšího favorita považuje americká služba Netflix.



Odchod dua Wilman - May spekulace o přípravě nového pořadu pro Netflix jen přiživil. Ostatně celý čtyřlístek včetně Hammonda viděli novináři včera v Londýně na první společné schůzce od Clarksonova vyhazovu.

Jinak BBC potvrdila, že se pořad Top Gear vrátí na její obrazovky v příštím roce v novém kabátě a s novým moderátorem. Každé nové jméno, které se v Británii skloňuje, každý potenciální adept na uvolněné místo po Clarksonovi, se okamžitě stane předmětem analýz i terčem útoků na sociálních sítích, což jen dokládá, jaký fenomén Clarkson představuje.

Jeremy Clarkson musel odejít z BBC poté, co napadl produkčního Top Gearu. Teď to ale vypadá, že ve slavné korporaci Clarkson není „nežádoucí osobou“. Šéfka kanálu BBC Two Kim Shillinglawová řekla, že rozhodně nemá zákaz objevit se na BBC v některém z jiných pořadů.

Fanoušky také zajímá, co se stane se třemi posledními nedokončenými a neodvysílanými díly Top Gearu, na nichž se ještě Clarkson podílel. BBC oznámila, že odvysílá ještě v letošním roce, nejspíš v létě, speciál, který bude sestřihem scén z těchto tří pořadů.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme