Růžička by si měl počkat, přemýšlí Jágr. Pro MS čeká ještě minimálně 5 posil

Očekávaná nominace hokejové reprezentace na domácí mistrovství světa je po sérii přípravnách zápasů známá. Je ale velmi široká a necelý týden před startem šampionátu mají oficiální jistotu jen brankáři Kovář, Pavelec a Salák. Trenér Růžička vyslovil jména stávajících 9 obránců a 16 útočníků. Jde o velký přetlak a navíc to ještě není všechno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr během přípravného utkání s Finskem. V širší nominaci nechybí

Jaromír Jágr během přípravného utkání s Finskem. V širší nominaci nechybí | Zdroj: ČTK

„Nikdo neví, jaká bude konečná sestava. Ještě minimálně pět šest hráčů přijede. Nesmí se zapomenout, že přípravný zápas a mistrovství světa je úplně o něčem jiném,“ zapřemýšlel Jaromír Jágr po zápase s Finskem, který národní tým vyhrál 3:2 po nájezdech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejen o nominaci mluvil s Jaromírem Jágrem reportér ČRo František Kuna

Dozvěděl se ale, že kladenská parta v reprezentaci se o útočníky Winnipegu Tlustého a Frolíka nerozšíří. V pondělí naopak dorazí na sraz Červenka s Klepišem. Tým naopak opouští Birner a Zohorna.

Šest dní do startu šampionátu se zdá jako krátká doba, Růžička by z toho ale znervóznět neměl. „Měl by si počkat. Nikdy nevíš, co se stane. Nikdo neví, jestli bude moc ‚Růča‘,“ naráží Jaromír Jágr na Martina Ručinského, který dohrával vítězné extraligové play off se zraněním.

Čas není, ale ostatní jsou na tom stejně, ví trenér mistrů světa Luděk Bukač

Číst článek

Na chvíli se pak Jágr ironicky pasoval do role doktora. „Některé věci, které můžeš dělat v české lize, třeba, že ti to opíchají, na MS dělat nemůžeš. Nemůžeš si vzít ani některé prášky proti bolesti. Na druhou stranu má týden volno a v záloze máme Pavla Koláře, který by ho měl dát dohromady,“ spoléhá útočník Floridy na českého fyzioterapeuta.

Nominace, byť hodně široká, je známá. Kouč Růžička ale avizoval, že po zápase s Finy, chce mít jasno o gólmanské jedničce. Jasno sice má, ale jméno brankáře prý řekne až na pondělním srazu reprezentace, tentokrát už v O2 Areně.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme