Poláci nepustili do země 10 Nočních vlků, prý nesplňují podmínky pro vstup

Polské úřady zabránily ve vjezdu do země koloně deseti ruských motorkářů z klubu Noční vlci. Po několikahodinové kontrole jim oznámily, že nesplňují podmínky pro vstup. Podle ruských médií zákaz vstupu polské úřady dál nezdůvodnily.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poláci nepustili Noční vlky přes hraniční přechod Terespol

Poláci nepustili Noční vlky přes hraniční přechod Terespol | Zdroj: Reuters

Ruští motorkáři neprojeli přes hraniční přechod Terespol.

Pohraničníci ujišťují, že se do země nedostane nikdo, kdo nemá oficiální povolení, a Noční vlci ho pro svůj hromadný přejezd Polska nemají.

Přes hranici se jim ale nejspíš nepodařilo dostat ani jednotlivě a na jiných místech. Podle původních plánů měli totiž Noční vlci ve Varšavě uctít památku obětí volyňského masakru v roce 1943, žádný z nich však nedorazil.

Nelze ale ještě vyloučit, že přijedou později, nebo že Varšavu z plánů úplně vynechali. Ruští motorkáři měli dorazit také na další připomínkové akce, konkrétně v Osvětimi a ve Vratislavi na velkém vojenském hřbitově. Podle informací zpravodaje ČRo Víta Pohanky však nedorazili ani tam.

Noční vlci nemají povolený průjezd Prahou. Žádost dostali zpět kvůli nedostatkům

Číst článek

Jízda Nočních vlků pod názvem Cesta vítězství vede z Moskvy přes Bělorusko, Polsko, Česko a Slovensko do Berlína. Akcí chtějí uctít oběti druhé světové války.

Kvůli jejich spřízněnosti s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, proruskými separatisty na východní Ukrajině a aktivní účasti na anexi Krymu ale mnoho zemí vnímá jejich jízdu jako provokaci a export velkoruských idejí.

Plánovaná trasa jízdy ruského motorkářského klubu Noční vlci | Foto: ČTK

Vít Pohanka, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme