Nejlepším hokejistou sezony byl útočník Litvínova Martin Ručinský

Slavnostní galavačer k zakončení extraligy patřil mistrovskému Litvínovu. Hokejistou sezony byl vyhlášen premiérově čtyřiačtyřicetiletý útočník Vervy Martin Ručinský a zástupci šampiona převzali celkem pět individuálních cen, přičemž brankář Pavel Francouz získal dvě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Ručinský byl vyhlášený nejlepším hokejistou extraligy

Martin Ručinský byl vyhlášený nejlepším hokejistou extraligy | Zdroj: ČTK

Byl vyhlášen nejlepším hráčem na svém postu i nejlepším hráčem play off. Dvakrát byl na pódiu i útočník Erik Hrňa z Třince, který se stal nejlepším střelcem a převzal i pohár pro nejslušnějšího hráče.

Ručinský byl v základní části s 54 body za 19 branek a 35 asistencí z 51 utkání druhým nejproduktivnějším hráčem soutěže o čtyři body za spoluhráčem Viktorem Hüblem. V play off byl nejstarší hráč ročníku s 11 body za tři góly a osm přihrávek ze 17 duelů sedmý.

Olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa ale není nejstarším vítězem ankety. V roce 2010 převzal cenu pro Hokejistu sezony v pětačtyřiceti letech gólman Dominik Hašek po mistrovské sezoně v Pardubicích.

Vedle Ručinského a Francouze získal ocenění pro vítěze kanadského bodování Hübl a nejlepším trenérem byl zvolen Radim Rulík, který dovedl Litvínov k prvnímu titulu v 56. sezoně severočeského klubu v nejvyšší soutěži.

Cenu pro nejlepšího obránce převzal sparťan Adam Polášek, který byl s 36 body za 10 gólů a 26 asistencí z 52 duelů nejproduktivnějším bekem extraligy.

O startu Martin Ručinského na MS se definitivně rozhodne ve středu

Číst článek

Jeho spoluhráč, dvacetiletý slovenský reprezentant Martin Réway, se stal nejlepším nováčkem. Nejlepším rozhodčím byl vyhlášen Miroslav Lhotský. Anketu Zlatá helma Sencor za nejpovedenější akci sezony vyhrál brankář Marek Čiliak z Komety Brno.

Z ceny hokejových fanoušků pořádané serverem iSport.cz se mohl radovat jeho spoluhráč, obránce Michal Kempný. V oficiálně vedené statistice Radegast indexu, která sledovala přínos jednotlivých hráčů pro tým, dominoval bek Jiří Vašíček z Hradce Králové. Nejčastěji byl nejlepším hráčem utkání v uplynulém ročníku gólman Tomáš Závorka z Karlových Varů.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme