Slovenští i čeští katolíci se na internetu snáze seznámí. Startuje projekt KatRande

Seznamek na internetu je celá řada, teď k nim ale přibude jedna specializovaná. Projekt s názvem KatRande, tedy katolické rande, bude společný pro Čechy i Slováky. Seznamka pro katolíky má začít fungovat v pátek 1. května.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé, Evropané

Lidé, Evropané | Foto: Corbis

Prvních 200 přihlášených do této online seznamky bude mít registraci zdarma. Další zájemci zaplatí tři eura měsíčně nebo 30 eur za rok.

„Spojení Slováků a Čechů se mi zdá velmi přirozené, protože jsme vždy byli spolu, stále jsme smíšení a je i hodně manželských párů. Katolické vzniklo z toho, že hodně katolíků si nedokáže najít partnera,“ vysvětluje autorka projektu Martina Brečičová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Katolíci na Slovensku i v Česku budou mít na internetu vlastní seznamku. Podrobnosti zjišťoval zpravodaj na Slovensku Petr Vavrouška

Podobná katolická seznamka funguje 10 let v Rakousku a Německu. Z průzkumů vyplývá, že její uživatelé jsou pětkrát úspěšnější v nalezení partnera než lidé na běžných online seznamkách.

KatRande ale není určeno výhradně pro katolíky. Podle Brečičové jsou důležité především společné hodnoty. Potvrzení o křtu nebo chození do kostela tak zájemci předkládat nemusejí.

„Ta podmínka tu není. Přihlásit se může kdokoli a jde o to, aby potkal někoho, s kým si bude rozumět. Nikdo po něm nebude chtít křestní list. Jde o to, aby si lidé shodli na hodnotách nebo víře. Je hodně lidí, kteří ani nechodí do kostela a cítí se věřícími, takže je to otevřené pro všechny,“ dodává Brečičová.

Petr Vavrouška, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme