Na novém albu Justina Lavashe se potkává řada hudebních stylů a hostů

4. květen 2015

Virtuózní britský kytarista a zpěvák Justin Lavash nahrál nové album Changin of Tides. Osobně ho představil na Regině první májový den v Nočním proudu Jitky Benešové.

Changing of Tides je zatím žánrově nejrozmanitější deska, jaká mu vyšla. Moderní písničkářství propojil s řadou hudebních stylů a různých hostů.

Justin už deset let považuje za svůj domov Prahu. Hudební veřejnost v Česku zaujal osobitou a brilantní hrou na kytaru. Na kontě má celou řadu spoluprací s předními českými tvůrci: Michalem Horáčkem, Monikou Načevou, Lenkou Dusilovou, Vladimírem Mertou, skupinou Sunflower Caravan anebo nově s písničkářkou Radůzou.

Mnohé z jeho kolegů nalezneme i na novince Changing of Tides. Kromě producenta Iana Keloskyho si Lavash přizval bubeníka Davida Landštofa s kytaristou Josefem Štěpánkem, mezi hosty figuruje i jméno amerického zpěváka Dana Reeda nebo Brita Jerryho Sallise.

Českou hudební scénu zastupují pianistka Lenky Dusilové Beata Hlavenková, cellista Jonáš Krejčí nebo trombonista Štěpán Janoušek.

autor: jib
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.