Ručinský start na MS ještě neodepsal, úvod šampionátu ale nestihne

Životní sezonu a zisk titulu v barvách Litvínova by mohl Martin Ručinský zakončit ve 44ti letech účastí na domácím mistrovství světa. Jenže ho trápí zraněné krční obratle a přesto, že opora českého mistra s reprezentací ani netrénovala, stále je šance, že se k týmu připojí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martrin Ručinský

Martrin Ručinský | Foto: Filip Jandourek

„Martin jde ještě na jedno důležité vyšetření a pak uvidíme. Necháme si volné místo, chceme, aby byl zdravý. Nemůžeme ho zapsat jako zraněného a tím si vyblokovat jedno místo na soupisce,“ vysvětluje trenér Vladimír Růžička, jak se mění původní Ručinského plán.

Litvínovský hokejista na začátku týdne na srazu reprezentace přiznal, že to není ono a také, že definitivně se rozhodne ve středu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martin Ručinský stále doufá, že se představí na mistrovství světa. Start šampionátu ale určitě nestihne, více prozradí další důležité vyšetření

Termín se ale posouvá. Na druhou stranu, Růžička si může počkat. Před prvním zápasem napíše na soupisku kromě dvou gólmanů také 7 obránců a 12 útočníků. Mezi nimi ale Ručinský zajisté nebude.

„Teď určitě ne, protože nebyl na ledě. Potřebuje jít také dva, tři dny do tréninku. Když to dobře dopadne, tak by do mistrovství zasáhl příští týden.“

O litvínovského útočníka se stará zkušený fyzioterapeut Pavel Kolář, podle Ručinského slov prý kouzelník s lidským tělem.

Růžička z počátku optimistický moc nebyl, v tomto směru se jeho pohled na účast Martina Ručinského trochu zlepšil, ale ne o moc.

„Malinko jo, ale nemůžeme si dovolit, aby nastupoval zraněný,“ říká trenér Vladimír Růžička. Jedno ze dvou míst, které si nechává, je tedy prozatím rezervované pro útočníka Ručinského, to druhé pak ideálně pro obránce Detroitu Marka Židlického.

Konstruktivní bek bude hrát v noci na zítřek rozhodující sedmý zápas prvního kola play off NHL proti Tampě. Pokud jeho tým vypadne a Židlický se nezraní, Růžičkovi se ozve a potvrdí účast na domácím mistrovství světa.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme