Majitel Škodova paláce nabídl Praze, že uhradí náklady za její právníky

Společnost Copa Retail, se kterou se Praha soudí kvůli výši nájmu za Škodův palác, nabídla městu zaplacení právnických služeb. Na mimořádném jednání magistrátního kontrolního výboru to řekla jednatelka společnosti Abigail Schaefferová. Nabídku ale podmiňuje tím, že si město vybere ze seznamu advokátů, které mu firma sama doporučí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škodův palác, současné sídlo Magistrátu hlavního města Prahy

Škodův palác, současné sídlo Magistrátu hlavního města Prahy | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Průtahy v soudním sporu jsou pro nás – obě strany – drahé a ani jeden nemáme záruku úspěchu. Pokud se nepokusíme o dohodu, může nás to stát 2000 euro měsíčně třeba další tři roky. V porovnání s tím se nám vyplatí, když zaplatíme také za právní zastoupení Prahy, a spor se tím zkrátí třeba jen na rok. Takže je to i v našem zájmu,“ vysvětlila Schaefferová.

Členům magistrátního kontrolního výboru se ale návrh nelíbí. Například podle Petra Novotného z hnutí ANO je podezřelý.

„Zaznělo, že v bankovním sektoru je to obvyklé. Já to vztahuji na kontroverzi vůči českému právnímu prostředí a takovému tomu obecnému. O to více, když do toho vstupuje veřejnoprávní prvek, veřejný subjekt, nikoliv soukromý subjekt, kde se dvě strany domluví. Když to dostaneme do roviny selského rozumu, stále to považuji za kontroverzní,“ upozornil.

Praha se u soudu snaží snížit nájemné za Škodův palác. Podle smlouvy má platit 200 milionů korun ročně po dobu 20 let.

Veronika Neprašová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme