Italská policie před otevřením zkontroluje výstaviště milánského EXPO

Vystavovatelé na EXPO 2015 v Miláně mají posledních pár hodin na dokončení svých pavilonů. Ne všem se to podaří. Nehotové stavby už organizátoři ohrazují vysokými ploty z dřevotřískových desek, aby nekazily dojem návštěvníkům. Než se jim výstaviště zítra otevře, zkontrolují areál policisté.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ke vstupu do českého pavilonu láká výrazná plastika

Ke vstupu do českého pavilonu láká výrazná plastika | Foto: CZEXPO 2015

„Jsme připraveni. Jediné, na co v tento moment čekáme, je internetové připojení podstatné pro zavlažování všech rostlin a celého systému Laboratoře ticha,“ řekl Petr Čáp, který na provoz jejího audiovizuálního systému dohlíží.

Část pavilonu, kde roste originální český les, zatím podle něj museli zavlažovat manuálně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Těsně před jeho otevřením prošel milánským výstavištěm Jaroslav Skalický

Hlavní slovo bude mít dnes na EXPO v Miláně policie. Kvůli bezpečnosti návštěvníků zkontrolují výstaviště. Až na jednoho člověka v každém pavilonu budou muset všichni ostatní areál opustit.

„V jednu odpoledne budeme muset všichni odejít, opustit úplně výstaviště včetně organizátorů a přijdou sem bezpečnostní složky policie. S pyrotechniky a psy budou prověřovat a čistit celé výstaviště,“ dodal český architekt Pavel Hrůza.

Skoro hotový je už i slovenský pavilon. „V podstatě už jenom montujeme umělecké předměty a asi dva dny budeme uklízet, protože se tu doteď brousilo,“ řekl jeho designér Tomáš Berka.

Laboratoř ticha pro EXPO 2015 | Foto: Full CapaCity

Jestli ale budou do otevření areálu dokončeny všechny části výstaviště, si není jistý.

„Právě jsme obešli pěšky celé EXPO a je tu ještě hodně terénních úprav. Nedovedu si to představit, ale přeji jim, aby to všechno stihli udělat.“

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme