Krajskou soutěž hasičů ve vyprošťování z havarovaných vozidel vyhrálo družstvo z Hořovic

30. duben 2015

Družstvo hasičů z Hořovic vyhrálo krajskou soutěž ve vyprošťování z havarovaných vozidel. Na druhém místě se umístil tým z Kladna a bronzovou příčku obsadila stanice Mělník. Soutěže na letišti v Tlustici na Berounsku se ve středu zúčastnilo celkem 15 týmů ze středních Čech, Prahy a Karlovarského kraje. Jejich výkony sledovalo na dva tisíce diváků.

Hlavním bodem celodenního programu byla krajská soutěž ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel. V průběhu dne se představily týmy profesionálních i dobrovolných hasičů nejen ze Středočeského kraje, ale i z Prahy nebo Karlových Varů. Rozhodčí pro každé soutěžící družstvo připravili jiný scénář dopravní nehody.

K vidění byla např. kolize dvou osobních aut, kdy jedno skončilo převrácené na střeše, dále dopravní nehoda osobního vozidla a motocyklu nebo havárie automobilu, který naboural do sloupu vysokého napětí a sloup zůstal přelomený ležet na vozidle. Každé soutěžní družstvo mělo na záchranu osoby (figuranta) z havarovaného vozidla limit 20 minut.

autoři: duch , von
Spustit audio