Honorární konzul Ruské federace odmítl, že se Noční vlci účastní oslav osvobození v Ostravě

Noční vlci slaví podle ruské rozhlasové stanice Govorit Moskva 70. výročí osvobození Ostravy. Motorkáři, kteří mají blízko k prezidentu Vladimiru Putinovi, jsou údajně v Česku a chystají akci spolu se zástupci ruského konzulátu. Honorární konzul Ruské federace v Ostravě Aleš Zedník ale podobný scénář vyloučil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poláci nepustili Noční vlky přes hraniční přechod Terespol

Poláci nepustili Noční vlky přes hraniční přechod Terespol | Zdroj: Reuters

„Podíleli jsme se na dnešním programu – nic takového tam nebylo a dosud ani není. Myslím si, že by se někdo ozval, kdyby takovýto program chtěl zařadit. Nikdo se neozval, takže vycházím z toho, že program bude probíhat podle původního plánu,“ řekl Zedník Českému rozhlasu.

Mluvčí opavské radnice Roman Konečný oznámil, že ve středu dostal informaci o průjezdu dvou údajných „vlků“ opavským regionem. Namířeno prý – podle zpráv na Facebooku – měli na ostravské oslavy k památníku v Hrabyni. Česká policie ale zatím nemá informace, že by motorkáři byli na území republiky.

V Ostravě se rozezněly kostelní zvony. Město slaví 70. výročí osvobození

Číst článek

Výročí osvobození dnes Ostrava slaví za účasti premiéra Bohuslava Sobotky. Součástí oslav jsou defilé vojáků a vojenské techniky ulicemi města nebo historická ukázka bojů u řeky Ostravice. Vše doplní kulturní program a završí ohňostroj.

ČTK, Stanislav Janalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme