Do rekonstrukcí silnic kraj letos vloží téměř miliardu korun

3. květen 2015

Karlovarský kraj plánuje výrazně investovat do oprav komunikací v regionu. Nejvíce peněz přitom půjde na stavbu obchvatu Chebu a modernizaci silnic v okolí Hroznětína.

Hejtmanství ale také pokračuje ve stavbě silnice mezi Merklínem a Pstružím. Pracuje se i na zajištění skalních masívů podél trasy z Karlových Varů do Kyselky. Akce jsou financovány s podporou z Evropské unie.

„Máme ve správě silnice druhých a třetích tříd, kde musíme zajistit rekonstrukce a opravy. Na investice půjde letos 805 milionů korun. Důležité jsou ale i drobné opravy, údržba mostů, budování opěrných zdí a sanace svahů. Na tyto práce je vyčleněno dalších téměř 118 milionů korun. Část z těchto peněz bude tvořit příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ upřesnil hejtman Martin Havel.

Čtěte také

Opravy povrchů čekají silnice mezi Šindelovou a Lesíkem, Jindřichovicemi a Kraslicemi, Vojkovicemi a Damicemi nebo Abertamy a Vrškem. Opěrné zdi je třeba vybudovat v Bystřici, Jakubově nebo mezi Olovím a Krajkovou.

„Rada Karlovarského kraje také v tomto týdnu schválila dodavatele modernizace mostu ve Vokově. Práce by měly přijít na asi 11 milionů korun,“ dodal hejtman.

Přestavba se plánuje i v případě mostů v Kaceřově, Nových Hamrech či Vernéřově.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio